Šansas moksleiviams – paroda apie studijas užsienyje

  • Teksto dydis:

Netrukus Kauną aplankys paroda "Universitetai  ir vasaros stovyklos užsienyje 2015", kurioje abiturientai ir vyresnių klasių moksleiviai turės galimybę susipažinti su užsienio šalių universitetais bei privačiais koledžais.

Kitos savaitės pradžioje Kauną aplankys paroda "Universitetai  ir vasaros stovyklos užsienyje 2015", kurioje abiturientai ir vyresnių klasių moksleiviai turės galimybę susipažinti su užsienio šalių universitetais bei privačiais koledžais, sužinoti apie populiariausias užsienio studijų programas ir tarptautines vasaros stovyklas.

"Pastebime, kad rengdamiesi artėjantiems brandos egzaminams abiturientai ir vyresnių klasių moksleiviai jau dabar aktyviai planuoja karjerą ir ieško informacijos apie būsimas studijas. Vis tik, esant didelei studijų krypčių pasiūlai ir kasmet augant galimybėms studijuoti užsienio šalių aukštosiose mokyklose, jaučiamas ir profesionalių konsultacijų poreikis", – sakė viena iš parodos organizatorių, "AMES kalbų akademijos" generalinė direktorė Eglė Kesylienė.

Šiemet parodoje apsilankę moksleiviai turės galimybę susipažinti su Didžiosios Britanijos, Danijos, Nyderlandų ir Šveicarijos universitetais bei populiariomis studijų programomis verslo, finansų, svetingumo vadybos, architektūros, dizaino, technologijų ir taikomųjų mokslų srityse. Renginio organizatoriai žada ne tik atsakyti į moksleiviams rūpimus studijų užsienyje klausimus, bet ir supažindinti su sparčiai populiarėjančiu kalbų turizmu – galimybe moksleiviams išvykti į kalbų stovyklas užsienio šalyse. Parodos svečiai iš privačių Didžiosios Britanijos koledžų lankytojams pristatys nacionalinę šalies švietimo sistemą bei itin populiarėjančią tarptautinio bakalaureato (angl. International Baccalaureate) mokymosi formą.

"Lietuvoje stojančiųjų į užsienio aukštąsias mokyklas skaičius jau kelerius metus išlieka stabilus, tačiau kasmet didėja užsienio universitetų pasiūla, atsiveria naujos galimybės. Nors daug informacijos apie būsimas studijas ir jų programas galima rasti internete, pastebime, kad jomis besidomintiems moksleiviams kasmet kyla daug klausimų. Pasitaiko ir tokių studijų užsienyje aspektų, į kuriuos, planuodami savo išvyką, moksleiviai patys ne visada atkreipia dėmesį. Dėl to mūsų tikslas – suteikti visą reikalingą informaciją ir pasirūpinti, kad stojimo procesas būtų kuo labiau suprantamas ir paprastas", – sako bendrovės "Kastu International" vadovas Arturas Jefimovas.

Drauge su užsienio aukštųjų mokyklų atstovais parodoje viešės ir užsienyje jau studijuojantys lietuviai, kurie pasidalins savo patirtimi ir suteiks naudingos praktinės informacijos. Parodos rengėjai taip pat suteiks informacijos apie stojimo į užsienio universitetus tvarką, reikalingus dokumentus ir kitus praktinius aspektus bei papasakos apie galimybę baigti vidurinę mokyklą užsienyje ir tarptautines vasaros kalbų stovyklas Lietuvoje ar užsienio šalių aukštosiose mokyklose. Jie patars, kaip pasiruošti tarptautiniams kalbos egzaminams IELTS, PTE ar TOEFL bei gyvenimui užsienyje.

Dviem parodos lankytojams atiteks nemokama pažintinė kelionė po Danijos aukštąsias mokyklas ir tarptautinė trijų savaičių trukmės anglų kalbos stovykla prestižiniame Didžiosios Britanijos St. Edmund's koledže.

Vasario 3 d. paroda vyks Kauno Jono Jablonskio gimnazijoje ir VDU "Rasos" gimnazijoje. 


Parodoje dalyvauja:

Business and Hotel Management School (Šveicarija);
International Business Academy (Danija);
University College Northern Denmark (Danija);
Zealand Institute of Business and Technology (Danija);
University of of Huddersfield (Anglija);
Stenden University of Applied Sciences (Nyderlandai);
Fontys University of Applied Sciences (Nyderlandai).

Svečiai iš Didžiosios Britanijos:

Seniausia katalikiška mokykla Didžiojoje Britanijoje - St. Edmund's College (Anglija);
Privatūs koledžai Londono centre - Astrum Education, rengiantys specializuotas verslo, teisės ir medicinos vasaros stovyklas;
Seniausia tarptautinio bakalaureato mokykla Didžiojoje Britanijoje - St. Clare's Oxford (Anglija);
Harrow House (Anglija). Prestižinis koledžas Anglijos pietuose norintiems išbandyti semestrą tarptautinėje aplinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių