Šančių seniūnijos planuose – dar keturios vaikų žaidimo aikštelės

  • Teksto dydis:

Už Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšas Šančių seniūnija planuoja įrengti keturias vaikų žaidimo aikšteles, šešis suoliukus ir dvi skelbimų lentas. Dalis lėšų bus skirta sporto įrangos įsigijimui.

Vietos bendruomenių savivaldos programai iš valstybės biudžeto šiemet buvo skirta beveik 1 mln. Lt. Pavasarį kiekviena vietos bendruomenių taryba savo susirinkimuose sprendė, kurioms sritims ir darbams panaudoti gautas lėšas. Šančių seniūnijai iš šios programos buvo skirta 75 tūkst. Lt.

„Didžioji paramos dalis – 40 tūkst. Lt – bus skirta vaikų žaidimo aikštelių įrengimui. Trys aikštelės bus įrengtos Aukštuosiuose Šančiuose (Vievio, Verkių ir Žarėnų gatvėse). Vieną aikštelę ketinama pastatyti Žemuosiuose Šančiuose, netoli Nemuno krantinės. Konkrečią vietą, kuri geriausiai atitiktų gyventojų poreikius, pavesta nustatyti seniūnaičiams, – sakė Šančių seniūno pavaduotojas Egidijus Pečiulionis. – Praėjusiais metais įrengėme tris naujas aikšteles. Bendruomenės taryba taip pat nusprendė skirti lėšų vaikų žaidimo aikštelės, esančios prie M. Valančiaus pradinės mokyklos, atnaujinimui".

Pasak E. Pečiulionio, bendruomenės pageidavimu bus pastatytos dvi skelbimų lentos. Viena stovės Prancūzų ir Verkių gatvės sankirtoje, kita bus įrengta prie Šančių poliklinikos.

„Skelbimų lentose gyventojai ras aktualią, bendruomenei skirtą informaciją. Tokia komunikacijos forma yra priimtinesnė daugumai vyresnio amžiaus žmonių. Kalbant apie viešąsias erdves, Aukštųjų Šančių Ąžuolyne ir Nemuno krantinėje prie dviračių tako ketiname įrengti šešis suoliukus. Be to, Ąžuolyne pastatysime ir skersinį, skirtą aktyviam laisvalaikio praleidimui", – sakė E. Pečiulionis.

Jaunimas taip pat neliks pamirštas – Kauno Šančių sporto ir sveikatingumo centre bus atnaujintas ten stovintis bokso ringas, planuojama įsigyti sportinio inventoriaus.

Pagyvenusios moters veiklos centro Kauno paslaugų ir laisvalaikio skyriui „Juozapinė" bus nupirktas nešiojamas kompiuteris su spausdintuvu. Šio skyriaus iniciatyva Nemuno pakrantėje buvo pasodinta 150 pušelių.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajfls

ajfls portretas
Zemuosiuose gyvena ubagai kurie lauzo viska arba tie kurie patys gali susimoketi uz vaikus zaidimu kambaryje. Todel bus tik 1 kad tik 1 sulauzytu

brunete

brunete portretas
Geras paskirstymas. Aukstiesiems sanciams 3,o zemiesims 1. Gal zemuosiuose gyvena aborigenai, o gal ten vaiku nera.Geda.

šančiške

šančiške portretas
Kur tas sveikatingumo centras? Gyvenu, bet neesu girdejusi.Suprantu, kad ten nemokamas vaikams laisvalaikio turiningas leidimas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių