Šančių atgimimas prasideda nuo kiosko

Šančiškių šventė šeštadienį pritraukė įvairaus amžiaus vietinių gyventojų. Šiuo renginiu Juozapavičiaus pr. naujus kūrybinius metus pradėjo bendruomenės iniciatyvoms skirtas spalvotasis Šančių kioskas.

Susibūrusios bendruomeniškų šančiškių komandos pastangomis šiame rajone atsiranda vis daugiau spalvų, gyvybės ir judesio šokio ritmu.

Į Šančių blusų turgelį - ne tik iš praktiškumo, bet dėl bendravimo naudos bei vertingų patarimų. Jį organizuojantys Skirmantas ir Lina vadovaujasi posakiu "Kas, jei ne tu, kada, jei ne dabar?".

Gražius gyvenimo momentus reikia užfiksuoti. Tad Šančių gidės ir antropologės Austėjos atidarytam laikinajam Šančių fotosalonui klientų netrūko. Mergaitės krykštavo besimatuodamos fotosalono siūlomus aksesuarus. Vienos rinkosi pozuoti su skėčiu, kitos - su įvairiais galvos papuošalais ar net spalvotais ūsais. Be to, fotosalonas vykdė labai svarbią misiją - gyventojus linksmai įamžinti bendruomenės metraštyje.

Neformalaus švietimo mokytoja Rolanda, įvairiausių kūrybinių dirbtuvių vaikams ir jaunimui autorė, ir šioje šventėje jų nepaliko nuobodžiauti. Į dangų ėmus kilti daugybei įvairiaspalvių muilo burbulų, šypsenos neslėpė ne tik vaikai.

Šančių biblioteka pasirūpino proto mankšta. Originalių žaidimų "Mįslių labirinto varžybos" ir "Užduotys balionuose" dalyviams teko gerokai pasukti galvą. Į ką panaši viena obuolio pusė? Į kitą pusę. Kada bedantis jaučia skausmą dėl dantų? Kai jam kanda šuo. Lengvesnių ir sunkesnių mįslių, galvosūkių buvo paruošta kelios dešimtys.

Šančiai - ne tik Juozapavičiaus pr., tad Rolanda visus norinčius pakvietė į dvi valandas truksiančią ekskursiją "Nemuno taku".

Renginio metu Šančių kiosko komanda taip pat pristatė jo atsinaujinimo viziją. Buvo surengta diskusija apie Šančių dienų iniciatyvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valius

valius portretas
kaip čia šančių Ritos nesimato ?..matyt su sveikata nekas ,kad tokiam renginy nedalyvavo

VYCKA

VYCKA portretas
O VIETOJE TAIKOS KINO TEATRO,KAŽKOKIA ŠIUKŠLYNO VIETA SU ŽIOJANČIAIS PAMATAIS.O KAŽKADA IR BILIETŲ NEGAUDAVOM.GAL TĄ VIETĄ SUTVARKIUS,GALIMA BŪTU ŠANČIŲ SUEIGAS ŠVĘSTI.TAI VIS VALDŽIOS AFEROS,KAD NUGRIAUTA TAIKA,KAŽKAS PAĖMĖ KYŠĮ,KAD KAULAS GALĖTU BENZO KOLONĖLĘ PASTATYTI.

Rūta

Rūta  portretas
Gerai, šaunu, kad jaunimas bent kažką naujo sugalvoja ir veikia, o jeigu kam nepatinka, tegul padaro ką nors geriau:).
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių