Šančiškius erzina gatvių remontas

Užmojai sutvarkyti miestą sulaukia įvairių vertinimų. Dažniau gerų. Aukštųjų Šančių gyventojai kritiškai vertina ne miesto planus sutvarkyti šio mikrorajono susisiekimo arterijas, o darbus vykdančias bendroves.

Įkalintas autobusas

"25 minutes maršrutinis autobusas stovėjo ir negalėjo pravažiuoti, nes darbininkai abejose kelio pusėse susistatė savo techniką. Lengvieji automobiliai dar šiaip taip apsisuko. Tačiau didelis autobusas siaurose Aukštųjų Šančių gatvelėse buvo tiesiog įkalintas", – tokius vienos kelionės įspūdžius "Kauno dienai" bėrė šio mikrorajono gyventoja.

Moteris tikino, kad panašios situacijos kartojasi nuolat.

"Mes džiaugiamės, kad Kaunas tvarkosi, tačiau tokios situacijos yra prastas darbo organizavimas tų kompanijų, kurios remontuoja gatves", – sakė kaunietė.

Pagarsėjusi bendrovė

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nurodė, kad darbus Aukštuosiuose Šančiuose vykdo bendrovė "Žilinskis ir Co". Dėl šios kompanijos darbų jau anksčiau ne kartą sulaukta skundų. Galima prisiminti ir kilusį skandalą, kai per Ąžuolyną buvo tiesiami elektros kabeliai. Šios kompanijos darbininkus keikė ir Užliedžių gyventojai.

Prancūzų gatvės atkarpoje nuo Breslaujos gatvės iki Medvėgalio gatvės bendrovės "Kauno energija" užsakymu dirba Panevėžio įmonė "Energijos taupymo centras". Ji keičia šiluminės trasos vamzdžius.

"Keisdama vamzdžius, bendrovė iš dalies užtverdavo gatvės važiuojamąją kelio dalį, dėl ko kildavo ir gyventojų nusiskundimų. Bendrovės vadovai buvo ne kartą kviečiami į savivaldybę pasiaiškinti. Pagal suderintą viešojo transporto schemą, dabar autobusai yra nukreipti aplinkinėmis gatvėmis", – gyventojams apkartusią situaciją komentavo A.Pakalniškis.

Vedėjas sutiko, kad dėl šiuo metu vykstančio darbų etapo Prancūzų gatvėje mikrorajono gyventojams gali būti nepatogumų. Tačiau Verkių gatvės gyventojai esą skųstis negalėtų, nes bendrovė "Žilinskis ir Co" kiekvieną perkasamą įvažą į kiemus derino su gyventojais. Pasak A.Pakalniškio, nusiskundimai iš gyventojų būdavo tik dėl "Kauno energijos" remonto darbų.

Sudaryti grafikai

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas tvirtino, kad darbams atlikti yra sudaryti darbų grafikai.

Šančiškių prašome supratingumo ir kantrybės. Kur tik įmanoma, kelininkai tikrai geranoriškai leis išvažiuoti ir įvažiuoti į kiemus, tačiau bus tokių dienų, kai to padaryti bus tiesiog neįmanoma.

"Pradedant vykdyti darbus minėtose gatvėse buvo prašoma rangovų, kad jie numatytus darbus atliktų per kuo trumpesnį laiką. Vis dėlto rekonstrukcija – tai milžiniškas darbas, ir ją per trumpą laiką įgyvendinti yra tikrai sudėtinga. Darbų sparta taip pat priklauso ir nuo gamtinių oro sąlygų. Iš rangovų reikalaujame, kad darbai būtų atliekami kuo greičiau", –- aiškino A.Pakalniškis.

Aukštuosiuose Šančiuose Prancūzų ir Verkių gatvėse vyksta rekonstrukcijos darbai. Jų metu klojamos lietaus nuotekų komunikacijos, keičiamos apšvietimo atramos, rengiamas gatvių drenažas, statomi lietaus surinkimo šulinėliai, keičiami komunikacijų įvadai, bus įrengiami šaligatviai, taip pat gatvių pagrindai ir paklotas naujas asfaltas.

"Šančiškių prašome supratingumo ir kantrybės. Kur tik įmanoma, kelininkai tikrai geranoriškai leis išvažiuoti ir įvažiuoti į kiemus, tačiau bus tokių dienų, kai to padaryti bus tiesiog neįmanoma", – perspėjo A.Pakalniškis.

Gatvių rekonstrukcijos darbus pagal sutartį numatoma atlikti iki 2018 m. rugpjūčio.


Šiame straipsnyje: ŠančiaiKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Tai jeigu ta Zilinskio bendrove jau buvo prisidirbus, kaip ji sugebejo laimeti si nauja Sanciu konkursa? Savivaldybeje akli sedi? Ar suinteresuoti?

Dainius

Dainius portretas
Sutinku su tais, kurie skundžiasi ne kad darbai daromi, o KAIP jie daromi: jokios kokybės ir tvarkos, ryškiai apsižiota daugiau negu yra resursų. Duok die kad užbaigtų iki 2018 m, nes su tokiu organizavimu man atrodo kad apskritai dar ne kartą teks perdaryt arba lys brokas jau po metų.

ArKo

ArKo portretas
Bet ka iskenteciau, kad tik pas mus suremontuotu....
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių