Šančiškiai stveriasi už galvų – vienas po kito gaišta apnuodyti augintiniai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį portalą kauno.diena.lt pasiekė kaunietės Kamilės informacija, kad Žemuosiuose Šančiuose masiškai nuodijami gyvūnai. Mergina, kuri šiuo metu kovoja dėl savo katinėlio gyvybės, ragina gyventojus saugoti savo augintinius.

„Žemuosiuose Šančiuose, kaip įtariu, Spynų ir Siūlų gatvių sankirtoje esančioje pievelėje, buvo apnuodytas mano mylimas katinėlis. Šiuo metu neaišku, ar pavyks jį išgelbėti. Veterinaras sakė, kad jis greičiausiai bus užėdęs rastų žiurkių nuodų, nuo kurių gyvūnas ima pūtį iš vidaus“, – kraupiomis detalėmis pasakojimą pradeda sunerimusi skaitytoja.

Mergina pasakoja, kad jos augintinis sunegalavo prieš maždaug tris dienas. Tuomet, kai tapo visiškai neatpažįstamas, į namus buvo iškviestas veterinaras. Pasak kaunietės, po pirminės apžiūros jis pasakė, jog to priežastis – nuodai.

„Noriu įspėti visus, kad nepaliktumėte savo augintinių be priežiūros. Maniškis yra labai išrankus maistui, tačiau ir tai sugebėjo užėsti nuodų. Turiu informacijos, kad jie dedami į įvairius maisto produktus, kuriais gyvūnai ir susigundo“, – patarimus žeria Kamilė.

Veterinaras sakė, kad jis greičiausiai bus užėdęs rastų žiurkių nuodų, nuo kurių gyvūnas ima pūtį iš vidaus.

Kaunietė teigia nė nenumananti, kas galėtų taip elgtis ir kam šie mieli gyvūnai galėtų trukdyti.

„Jokie kaimynai ar toliau gyvenantys žmonės tikrai įtarimų nekelia. Sunku įsivaizduoti, kam gali kliudyti sterilizuotas, naminis katinas“, – nuostabos neslepia ji.

Po šios informacijos paviešinimo vienoje feisbuko grupėje atsirado ir daugiau Žemųjų Šančių gyventojų, kurie ėmė dalytis karčia patirtimi.

„Mūsų katei buvo tas pats, gyvename Spynų gatvėje“, – Kamilei antrino dar viena šančiškė Ingrida.

„Pabiržės gatvėje taip pat toks pabaisa gyvena. Pasistengia net į žmonių kiemus primėtyti apnuodyto maisto. Ne vienas skundėsi, kad gyvūnėlius prarado, bet vis neišsiaiškina, kas taip elgiasi“, – dar vieną pavojingą vietą įvardijo Rasa.

„Mes buvome radę ir maisto prieš kokius 3 ar 4 mėnesius prie vartų paberta“, – rašo ir Žavinta.

„Mieli žmonės, iš savanoriavimo patirties sakau: vienintelis būdas kovoti su tokiais nusikaltėliais – rašyti pareiškimus policijai, jei bent įtariate, kas gali taip elgtis. Dabar pareigūnai visai kitaip reaguoja į žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, įstatymai sugriežtinti. Jei nėra vyrų, kurie pagrasintų tokiems, juos išgąsdinti gali tik baudos ir įskaita policijoje. Ne kartą esu kreipusis į pareigūnus ir tas kreipimasis tikrai padėjo. Tai yra nusikaltimas ir gintis reikia su teisėsaugos pagalba“, – diskusiją socialiniame tinkle vainikavo Ieva.

Gresia ir laisvės atėmimas

Portalas primena, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1200 eurų. Tokia pati veika, padaryta asmens, jau bausto už žiaurų elgesį su gyvūnais, užtrauks baudą nuo 1200 iki 1750 eurų.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui (gyvūnams) gresia žūtis arba suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų. Tokia pat veika, padaryta asmens, jau bausto už numatytus pažeidimus, užtraukia baudą nuo 1750 iki 2300 eurų.

Baudžiamajame kodekse (BK) numatyta, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.


Šiame straipsnyje: žemieji šančiainuodijami gyvūnaigyvūnų apnuodijimasaugintiniainuodaižiurkių nuodaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagarba nuodytojams. Gera darba daro.

kns

kns portretas
tai priziurekit savo palaidus augintinius. Manau, nuosavuose kiemuose niekas nenunuodytų

Adas , neblogas statybininkas

Adas ,   neblogas statybininkas portretas
Manau , kad Kamilė yra šlykščiai lyriška apsibuzojusi gimnazistė .
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių