Šančiškiai gali švęsti: pasipiktinimo bangą sukėlusios plovyklos nebus

Miesto taryba pritarė, jog būtų ribojamas atstumas nuo gyvenamųjų namų, mokyklų iki naujai statomų plovyklų. Tai džiugi žinia Šančių bendruomenei, mat ji neseniai protestavo, kad A.Juozapavičiaus prospekte nebūtų statoma plovykla.

Kauno valdžia apribojo automobilių plovyklų plėtros galimybes. Pagal pateiktą projektą, plovyklos nuo šiol galės būti projektuojamos ne arčiau kaip 50 metrų atstumu iki mokyklų, vaikų darželių, sveikatos priežiūros įstaigų ir gyvenamųjų namų. Panašūs ribojimai taikomi degalinėms.

Ryžtis tokiems ribojimams paskatino gyventojų skundai. Juose nurodoma, jog automobilių plovyklos kelia triukšmą ir taršą.

Šis sprendimas tiesiogiai palietė ir Šančių gyventojus. Dar prieš gerą savaitę šančiškiai rinkosi prie miesto savivaldybės ir triukšmingu protestu bandė atkreipti dėmesį, jog A.Juozapavičiaus pr. 63-ajame sklype nebūtų leista statyti plovyklos. Gyventojai tikino, kad plovykla pakenktų Šančių architektūriniam vaizdui. Tąkart bendruomenė tikino, kad istorinėje Šančių vietoje seniau veikė senoji biblioteka, turgelis, buvo bendruomenės traukos vieta.

„Mes protestuojame prieš istoriniame Šančių centre planuojamą statyti autoplovyklą. Mes jau turime keturias plovyklas, o šią ketinama statyti pačiame centre, A.Juozapavičiaus gatvėje, kur yra istorinis urbanistinis kontekstas, susiklostę tam tikri socialiniai ryšiai. Ten anksčiau buvo senoji Šančių biblioteka, veikė turgelis ir smulkūs verslai. Norime, kad būtų žiūrima į aplinką, o ne vien tik tam, kad ateitų greiti pinigai. Verslas turi būti atsakingas ir žiūrėti į priekį“, – protesto metu sakė šančiškė architektė Elena Vanagaitė.

Plovyklos Šančiuose nebus.

Ji dalyvavo ir antradienį vykusiame tarybos posėdyje, kuriame pritarta riboti plovyklų atstumą iki namų bei kitų viešų objektų. Ji teiravosi, ar sprendimas galios tik naujai projektuojamoms plovykloms, ar sprendimas bus taikomas ir planuojamai A.Juozapavičiaus pr. plovyklai. Meras į šį klausimą atsakė užtikrintai.

„Plovyklos Šančiuose nebus“, – sakė Visvaldas Matijošaitis, taip davęs pažadą šančiškiams, kad Šančių rajono centre nebus išduotas statybos leidimas naujai automobilių plovyklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką švesti?

Ką švesti? portretas
Kad klerkai pasielgė taip, kaip nori žmonės?

subatenas

subatenas portretas
slove sanciskiams ,taip reikia visiems kovoti

BRONIUS TAMALIUNAS.

BRONIUS TAMALIUNAS. portretas
KADARYTI SU KAVINE GEDEMINO 45. ISINUOMAVO PATALPAS ,ATIDARE KAVINE, IR PER DVI SAVAITES UZKIMSO KANALIZACIJE 7 KARTIS.O SASKAITAS UZ ISVALYMA GAVO VISO NEMO GYVENTOJEI...NAMA ADMINISTRUOJE BUSTAS. KAVINE SKAICIUOJE PELNA-- GYVENTOJEI NUOSTOLIUS. KAIP ISPRESTI SITA PROBLEMA?ATRODYTU PAPRASTA--PADAREI ZALA-- PADENK NUOSTOLIUS. BET KAVINES SAVININKAI TYLI. KIEK DAR REIKES NUOSTOLIU TURETI NAMO GYVENTOJEM?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių