Šaligatviai – kelio ženklams, bet ne pėstiesiems?

Kaunas garsėja duobėtomis gatvėmis, apleistais pastatais, vidury gatvės stovinčiais elektros stulpais, apie kuriuos jau rašė „Kauno diena". Šį gėdingą sąrašą galima papildyti ir vidury šaligatvio styrančiais ženklais, kurie pėstiesiems užtveria kelią ir trukdo praeiti.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas Tadas atsiuntė nuotraukas, kuriose aiškiai matyti Karaliaus Mindaugo prospekte ir Krėvos gatvėje vidury šaligatvio išdygę stulpai su kelio ženklais.

Krėvos g. stovintis ženklas nurodo automobilių statymo tvarką toje gatvėje, o Karaliaus Mindaugo pr. ženklas skelbia apie šalia esančią degalinę ir automobilių plovyklą.

„Ženklai gerai matosi vairuotojams. Jaunos mamos su vežimėliais ir neįgalieji irgi neturi rūpesčių – jie juk važiuoti, todėl terieda gatvės važiuojamąja dalimi", – ironizavo kaunietis.

Jo teigimu, taip Kauno gatvėse formuojasi savitas išgyvenimo stilius.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigia, kad šie ženklai – senas palikimas.

„Ženklų, žyminčių šalia esančias degalines, savivaldybė jau seniai nebeleidžia įrengti. Galiu patvirtinti, kad šiuo metu ženklai vidury pėsčiųjų tako neįrenginėjami“, – tikino valdininkas.

P. Keras teigė, kad šiuos ženklus pastatė ne jo vadovaujamo skyriaus specialistai.

„Karaliaus Mindaugo pr. atveju tai yra paslaugų ženklai, kurie įrengti ant gatvės apšvietimo stulpo. Jis ir be ženklų būtų toje pačioje vietoje", – dėstė P. Keras.

Ženklą, stovintį Krėvos gatvėje, anot vedėjo, pastatė įmonė „Automobilių stovėjimo aikštelės".

„Šiuos ženklus įmonė įrengia savarankiškai, vadovaudamasi galiojančiais teisės aktais. Panašu, kad ženklas įrengtas reikalaujamu 40 centimetrų atstumu nuo važiuojamos dalies krašto", – tvirtino P. Keras.

Tačiau jis pažadėjo pasidomėti, ar to ženklo nebūtų galima perkelti į kitą vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

realybe

realybe portretas
Deja, Kaune tokiu vietu rastumet daugybe. Liudna, ypac jei reikia vezti vezimeliu vaika, eiti su skeciu.

Valdininkui

Valdininkui portretas
pastatyti ant ivaziavimo i garaza toki stulpa,tai zinotu,kaip tai skanu

rj

rj portretas
cia tam is bezddzioniu planetos ir visai jo sutvei pohui
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių