Šalia „Žalgirio“ arenos – rekordinis turnyras

Sekmadienį „Žalgirio“ arenos prieigas užgulė minia krepšininkų. Jau aštuntąjį katą vyko klubo organizuojamas 3x3 turnyras. Šiemet jame grumtis galėjo ir tie, kam krepšinis nėra pati įdomiausia sporto šaka.

Regbis, tinklinio ir mini futbolo turnyrai, net kamuolių šaudymas iš didžiulės laidynės – norintiems sportuoti trūko nebent petankės ar ripkos. Visgi pastarosios sporto šakos nesulaukė tokio dėmesio, kokį gavo Lietuvos sporto karalius – krepšinis.

Turnyre įvairiose amžiaus grupėse susirungė net 293 krepšinio komandos. Tai daugiau nei tūkstantis žmonių ir didžiausias skaičius, kada nors užsiregistravęs šiame turnyre.

Gatvės krepšinis yra žaidžiamas į vieną krepšį dešimt minučių nestabdant laiko. Dėl tokių savybių jis tampa žymiai dinamiškesnis, greitesnis ir agresyvesnis, jame kiekviena klaida gali būti lemiama.

Sekmadienį turnyro dalyviai susidūrė su dar vienu sunkumu – ketvirtu varžovu, kurio nei pastumsi, nei pergudrausi, nei įveiksi greičiu – lietumi. Pirmoje dienos pusėje jis gerokai išprausė visus žaidžiančius, aikštelės tapo slidžios, ką kalbėti apie kamuolius.

Turnyras prasidėjo 10 valandą ryto, pabaiga planuota 20 val., kurią vainikuos „G&G Sindikato“ koncertas. Dėl didžiulio komandų skaičiaus turnyras išsitempė, tad jam skirti reikia visą dieną.

„Sužaidėme dvejas rungtynes, dabar laukia keturių valandų pertrauka, tada vėl žaisime. Bet tokia jau šitų turnyrų specifika. Bet viską sudėjus, manau, kad verta“, – guodėsi iš Vilniaus atvykęs Paulius ir dairėsi, ką dar galėtų nuveikti.

O nuveikti buvo ką. Regbį galėjo išbandyti visi norintys. Ar tiesiog paspoksoti į kitas žaidžiančias komandas. Bene didžiausias netikėtumas buvo atskiras „Erasmus" programos studentų turnyras, skirtas fanų kovai prieš smurtą arenose.

Žinant panašių europinių mikroprojektų specifiką, buvo galima tikėtis tiesiog rubuiliukų aktyvistų sviedinio pamėtimo į krepšį. Viskas atrodė priešingai – aukšti ir augaloti serbai, kroatai, ispanai rodė bene geriausią šou tarp visų dalyvių, su dėjimais ir nevaržomomis pietiečių emocijomis.

„Aš šiame turnyre jau ketvirtą kartą, stengiuosi nepraleisti ir kitų panašių turnyro vasarą, bet šis ypatingas. Smagu žaisti šalia „Žalgirio“ arenos, smagu matyti ir ateinančius pažiūrėti žalgiriečius. Tik oras galėtų būti geresnis, aš jau du kartus sulijau ir išdžiūvau, o iš debesų matosi, kad gali tekti ir dar kartą“, – sakė Mantas.

Turnyrui pradžią davė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius, o netrukus žiūrovų dėmesys nukrypo ne tik į krepšinio rungtynes, bet ir į parodomąsias vaikų regbio varžybas.

Kovoms įsibėgėjus dalyvius savo vizitu pradžiugino ir visa Lietuvos čempionų komanda, ne tik dalinusi autografus bei asmenukes, tačiau ir sudalyvavusi neįprastuose žaidimuose.

Štai Edgaras Ulanovas pademonstravo futbolo įgūdžius bei įrodė, jog į krepšį galima pataikyti pasitelkus kojų pagalbą. Tuo tarpu Olivier Hanlanas sužibėjo regbio rungtyje.

Žalgiriečiui Pauliui Jankūnui iššūkį „minuso“ žaidime metė net penkiolika turnyro dalyvių. Geriausiai pasirodęs buvo apdovanotas ypatingais Pauliaus marškinėliais, kuriuos komandos kapitonas vilkėjo šio sezono Eurolygos kovose.

Turnyro dalyvių skaičiaus rekordą pamušę sporto entuziastai susitelkė ties penkiolika krepšinio aikštelių, tinklinio bei futbolo aikštynuose.

Visų pirma paaiškėjo jauniausiųjų grupės prizininkai. Didžiajame finale užvirė reto grožio kova, kurioje prireikė pratęsimo ir lemiamo metimo, kurį pataikęs „Tritaškis“ parklupdė „Žalgiriuko“ krepšininkus bei taip triumfavo tarp dešimtmečių turnyro dalyvių.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kariuomene dešimt turnyro grupių buvo pavadintos Lietuvai reikšmingų mūšių vardais. Saulės mūšio grupėje besigrumsiantys aštuoniolikmečiai vaikinai kovojo dėl kelialapio į Europos čempionato atrankos varžybas. Čia stipriausia pasirodė „Rezervas-1“ trijulė.

Pati gausiausia buvo Žalgirio mūšio grupė, kurioje jėgas išmėgino net 72 suaugusiųjų komandos. Šios grupės finalas buvo bene pats atkakliausias. Iš Plungės atvykusi „Baudėjo“ komanda paskutinėmis sekundėmis turėjo taško persvarą, tačiau už sąmoningą laiko stabdymą buvo nubausta technine pražanga. Baudos metimą realizavę „Vilniaus technologijos ir dizaino kolegija“ krepšininkai per pratęsimą pirmieji pelnė 2 taškus ir išplėšė svarbiausią turnyro pergalę – 15:14.

Būdamas socialiai atsakingas „Žalgiris“ nemokamai dalyvauti turnyre pakvietė ir aštuonias „Specialiosios Olimpiados“ komandas, o šios grupės nugalėtojams prizus įteikė žalgirietis Martynas Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių