Šalia Mastaičių baseino iškils pradinė mokykla

  • Teksto dydis:

Kauno kolegijos (KK) taryba pritarė Mastaičių baseino perdavimui Kauno rajono savivaldybei. Šis sprendimas jau pasiekė Švietimo ir mokslo ministeriją.

Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas plėtrai ir infrastruktūrai Paulius Baltrušaitis teigė, kad, perkėlus Kraštotvarkos fakultetą iš Mastaičių į Kauną, baseino išlaikymas kolegijai tapo nuostolingas. Baseinas yra toli nuo KK miestelio, todėl studentų lankomumas jame sumažėjo 95 proc.

Kauno kolegija yra gavusi Kauno rajono savivaldybės prašymą perimti baseiną. Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis pasakojo, kad apie galimybę perimti Mastaičių baseiną buvo svarstoma seniai. Dar 2013 m. šis klausimas buvo aptartas ir su Lietuvos plaukimo federacijos vadovais.

Vienintelis Kauno rajono baseinas tinka tiek masiniam mokymui plaukti, tiek rezultatų siekiantiems plaukikams. Sprendimą dėl baseino perėmimo savivaldybės taryba pirmą kartą buvo priėmusi prieš trejus metus, 2014 m. gegužę. Dėl įvairių trukdžių tuomet to padaryti nepavyko.

Šiemet Kauno rajone apsilankiusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė patikino merą Valerijų Makūną, kad ministerija šiam sprendimui pritars.

Savivaldybė, šiuo metu nuomojanti baseiną, jau šiandien yra aktyviausia jo naudotoja: čia vykdoma vaikų mokymo plaukti programa, o rajono moksleiviai sudaro didžiausią dalį baseino lankytojų. Šiais mokslo metais valstybės lėšomis buvo mokomi plaukti 72 rajono vaikai. Mokymo plaukti programa –  organizuotas 32 pamokų ciklas, vykdomas pagal bendrą metodiką, dalyvaujant kvalifikuotiems specialistams.

"Perėmę baseiną savo nuosavybėn, jį renovuosime ir toliau naudosime vietos bendruomenės reikmėms, ypač vaikų mokymui plaukti. Šalia esančiame sklype planuojame statyti Mastaičių pradinę mokyklą ir vaikų darželį", – ateities planais dalijosi A.Nesteckis.

Mastaičiai yra viena sparčiausiai augančių Kauno rajono gyvenviečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Berods jau 25 metai kaip žadama Pažadukų valdžia

Linas

Linas portretas
Reikalinga pradine mastaiciuose ten sparcei plecesi kaunas o plecesi jis ne pencininku skaiciumi o jaunu seimu saskaita o i miesta vaikus veziot ilgai ir brangei kainuoja

Anonimas

Anonimas portretas
Samanu gatvej vaikai musu ateitis dusta nuo smelio dulkiu,o visiem dzin
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių