S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius G. Bielskus: statistika šokiruoja

  • Teksto dydis:

Tradicinė „Ąžuolyno bėgimo“ pavasario šventė sugrįžta balandžio 29 d. Ši įvairaus amžiaus ir pasirengimo sporto entuziastus suvienijanti šventė vyks jau aštuntą kartą, o į ją užsiregistravusių dalyvių skaičius jau peržengė 1 tūkst.

Kiekvienais metais vis besiplečiantis renginys kviečia visus – šeimas, draugus, poras – linksmai ir sveikai praleisti sekmadienį legendiniame S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Stadionas turi būti atviras miestiečiams, todėl inicijuojame sportines veiklas, kurios suburtų žmones. Kartu su pavasariniu „Ąžuolyno bėgimu“ duodame startą projektui iniciatyvai „Kaunas sportuoja“. Tai platforma, kuri sujungs ne tik sporto ir sveikatingumo renginius, vykstančius Kaune, bet ir didžiąją dalį sporto bei sveikatingumo kultūros, verslo ir iniciatyvų.

Domėjausi statistika, kuri mane šokiravo – Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenys ganėtinai liūdni. Mažiausia mokyklinio amžiaus vaikų fizinio aktyvumo norma – viena valanda per dieną. Lietuvoje ilgesniu, nei reikalaujamas minimumas, aktyvumu gali pasigirti vos vienas iš penkių 11–15 metų amžiaus vaikų. Sveikam vystymuisi itin aktualus fizinio aktyvumo laikas dažnu atveju iškeičiamas į vaizdo žaidimus, pasyvų bent poros valandų sėdėjimą prie kompiuterio. 2017 m. atlikus Lietuvos gyventojų fizinio aktyvumo tyrimą, nustatyta, kad net 39 proc. suaugusių Lietuvos gyventojų nesportuoja / nesimankština, o 21 proc. gyventojų sportuoja retai (1–3 kartus per mėnesį). Tikiu, kad visuomenę savo iniciatyvomis vedame teisingu keliu. „Ąžuolyno bėgime“ tradiciškai esame paruošę ir nemokamas trasas, kurios skirtos vaikams, šeimoms ir ką tik pradėjusiems bėgioti žmonėms. Jauniausieji šventės dalyviai savo sugebėjimus galės pademonstruoti 100 m bėgimo distancijoje, o susirinkusios šeimos turės galimybę dalyvauti 400 m „Kauno dienos“ bėgime. Į šventę atvykusių porų lauks rimtas iššūkis – žmonų nešimas 100 m. Pačių linksmiausių, šventiškai apsirengusių pradedančiųjų bėgikų lauksime netradiciniame 3 km „Fun run“ bėgime.

„Ąžuolyno bėgimas. Pavasaris“ vyks jau balandžio 29 d. Kviečiame visus registruotis ir dalyvauti!

Sunkesnių ir daugiau ištvermės reikalaujančių iššūkių mėgėjai savo sugebėjimus galės pademonstruoti bėgdami ilgesnes distancijas, nuostabų vaizdą atveriančiais Ąžuolyno parko ir Žaliakalnio takais. Trasoje dalyviai gali pamatyti ir ne vieną šimtmetį skaičiuojantį ąžuolą, prabėgti pro parką puošiančias „Stumbro“, „Poilsio“ skulptūras bei S.Dariui ir S.Girėnui skirtą paminklą. Visoje trasoje gausu tarpukario modernizmo stiliaus gyvenamųjų namų, pažymėtų memorialinėmis lentelėmis. Dalyvių laukia trys skirtingo ilgio distancijos: 5 km „Hummel“, 10 km „Activus“ ir 15 km „Viči“. Mūsų tikslas – pakviesti gyventojus aktyviai leisti laisvalaikį. „Ši sporto šventė rengiama ne tik smagiai praleisti laiką, mes siekiame gerinti Lietuvos žmonių fizinio aktyvumo lygį, galima nieko neveikti, bet galima organizuoti ir suburti žmones, tad tikime, kad, rengdami „Ąžuolyno bėgimą“, prisidedame prie to“, – teigia renginį organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

„Mes puikiai suprantame motyvacijos svarbą sportui, dėl jos trūkumo dauguma žmonių nustoja sportuoti arba netgi nepradeda. Šiuo renginiu norime parodyti žmonėms, kad sportas gali būti labai smagus užsiėmimas, kad į tai reikia žiūrėti kaip į pramogą ir taip su gera nuotaika siekti užsibrėžtų tikslų. Dar daugiau motyvacijos ir įkvėpimo „Ąžuolyno bėgime“ jums suteiks „Be1“ sportininkų ir profesionalių trenerių komanda, kurie 10 km bėgimo metu organizuos funkcinę treniruotę visiems, kurie lūkuriuos prie starto linijos! Mūsų ilgametis renginio ambasadorius maratonininkas, olimpietis Remigijus Kančys ir toliau visus motyvuos ir įkvėps siekti užsibrėžtų tikslų“, – mintis dėstė G.Bielskus.

Ši sporto šventė – puiki vieta šeimoms turiningai praleisti sekmadienio dieną. „Ąžuolyno bėgimas“ – renginys, siekiantis suburti įvairaus amžiaus dalyvius, tarp jų ir šeimas su vaikais. Šeimų su vaikais fizinio aktyvumo skatinimas yra vienas šio renginio prioritetų, o tai parodo ir programoje esantis rungčių, skirtų jiems, skaičius“, – pasakojo G.Bielskus.

„Ąžuolyno bėgimas. Pavasaris“ vyks jau balandžio 29 d. Kviečiame visus registruotis ir dalyvauti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

ashai

ashai portretas
Nesiregistravus galima begti kiekviena diena

komedija

komedija portretas
Tai nesiregistravus bėgti negalima?:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių