S. Buškevičiaus ir J. Pankos jungtuvių nebebus?

Neparlamentinės partijos "Jaunoji Lietuva" ir Tautininkų sąjunga dar pavasarį garsiai paskelbė ketinantys vienyti jėgas ir kaip viena politinė jėga dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau dabar aiškėja, kad planuotos jungtuvės gali ir neįvykti.

Balandį paaiškėjus savivaldybių tarybų rinkimų rezultatams, kurie tikrai nepradžiugino partijų "Jaunoji Lietuva" ir Tautininkų sąjungos, jų lyderiai Stanislovas Buškevičius ir Julius Panka viešai paskelbė planuojantys jungtis į vieną politinę jėgą.

J.Panka tuomet tikino, kad jau suderintas ir jungimosi grafikas, o esminis įvykis planuojamas 2015-ųjų vasarą, tačiau rugsėjui baigiantis aiškėja, kad skambus pareiškimas vaisių nedavė.

"Patikslinsiu šią savaitę. Tada jau galėsiu pasakyti 100 proc.", – slapukavo partijos "Jaunoji Lietuva" lyderis S.Buškevičius, paklaustas, ar tikrai partijos nebeketina jungtis.

"Vieni eisime į rinkimus, bet dar svarstome. Esminiais dalykais mes sutariame, bet šią minutę yra kaip yra", – netrukus pripažino buvęs Kauno vicemeras S.Buškevičius. Jis tikino, kad "Jaunoji Lietuva" šiuo metu neturi planų jungtis su kuria nors kita politine partija.

"Sutarėme, kad grįšime prie derybų rudens pabaigoje. S.Buškevičius vasarą daug važinėjo į komandiruotes užsienyje, todėl dėl laiko stokos sustabdėme procesą. Nenorime nieko daryti dirbtinai", – tikino Tautininkų sąjungos lyderis J.Panka. Jis pridūrė, kad abiejų partijų ideologijos ir programos panašios, tikslai ir siekiai taip pat sutampa, o laiko iki Seimo rinkimų dar yra daug.

Dar pavasarį politikos apžvalgininkai skeptiškai vertino dviejų nevienareikšmiškai išgarsėjusių partijų lyderių užmojus drauge siekti mandatų Seime, nes esą partijos per silpnos ir nesugeba laikytis tvirtos pozicijos, o jų vadovai neturi reikiamų organizacinių sugebėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietis

miestietis portretas
seniai jau laikas tam klaunui--reidzeriui pradeti dirbti o ne durniu volioti brt mano manymu jis jokio darbo nemoka dirbti tai tegu eina grioviu kasti

kaunietis

kaunietis portretas
Jūsų laikas senai baigėsi,nebukit klounai ir susiraskite normalu darba. Nusibodot!!!!!!!

Raktas

Raktas portretas
Abu labu tokie.Vienas tiko Dzeržinskiams griauti, kitas beverčius referendumus organizuoti. Du NULIAI šalies politiniame gyvenime. Galėtų pradžiai, bent jau seniūnijoms pavadovauti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių