Rytinis egzaminas: nebarstytos gatvės virto čiuožyklomis

„Ar kelininkai juokiasi iš miestiečių? Kauno gatvės lyg stiklas, labiau primena nemokamą čiuožyklą“, – paskambinusi į portalą kaunodiena.lt piktinosi kaunietė Austėja.

Jau dešimtmetį automobilį vairuojanti moteris pašiurpo, kai penktadienio rytą važiuodama į darbą per stebuklą išvengė tragedijos.

„Vos nesusidūriau su autobusu, nes prie sankryžos mano automobilis pradėjo slysti. Matyt, mano angelas sargas mane saugo“, – guodėsi moteris.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė patvirtino, kad gatves šlapios druskos mišiniu pradėta barstyti tik apie 9 val., praėjus rytiniam pikui. Ankstų rytą buvo barstomi tik tiltai, viadukai, įkalnės.

„Visą naktį mieste laikėsi teigiama temperatūra. Tik apie 7 val. ryte kai kuriose miesto gatvėse pradėjo formuotis ledas“, – teisinosi J. Miliauskienė.

Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkas Tautvydas Pučius teigė, kad ryte Kauno gatvėse išvengta skaudžių nelaimių.Tačiau vėliau eismo įvykių statistika mieste kardinaliai pasikeitė.

„Iš ryto policijos budėtojai negavo nė vieno pranešimo apie eismo įvykius, bet vėliau, iki 13 val., užregistravome 10 avarijų“, – sakė T. Pučius.

Jo teigimu, avarijos įvyko skirtingose miesto vietose: Taikos ir Pramonės pr., Raudondvario pl., Panerių g., Birželio 23-osios g., Lukšio g. ir kitur.

„Neabejoju, kad nemažai vairuotojų patys pildėsi eismo įvykių deklaracijas, todėl avarijų skaičius mieste gali būti dar didesnis“, – sakė pareigūnas.

Viršininkas užsiminė, kad tik vienoje avarijoje, kuri užfiksuota Neries krantinėje, nukentėjo žmogus.

„Eismo sąlygos po pietų geresnės, nes saulė vietomis ištirpdė sniegą, be to, gatvės jau pabarstytos, vis dėlto vairuotojai neturėtų prarasti budrumo, ypač tose vietose, kur pavėsis, krenta šešėliai, nes dar slidu“, – teigė T. Pučius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
Dar ir dabar gatves nebarstytos. Kodel niekas nebaudzia atsakingu imoniu vadovu uz tokia netvarka????

Gerda

Gerda portretas
Nu niekaip nesuprantu, kodėl negalima būtų barstyti ne po piko, o prieš piką? Visiems būtų saugiau nuvykti į darbą.Kol neprisitrenks koks valdininkėlis, tol vadovausis tarybinių laikų instrukcijom kada gatves barstyt.

mociute

mociute portretas
niekad taip nebudavo, kad prie namu nepabarstytu smeliuko, o masinos tiesiog slidineja, Kaune ir rajone gatves ,keliai daugumoj nepabarstyti .Aapie 8 ryto galima buvo kojas issisukineti ir kaulus susilauzyti einant i darba ar parduotuve. VALDININKAI ASIBUSKIT--PASAUGOKIT ZMONIU SVEIKATA.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių