Ryškėja Kauno eglutės kontūrai

Pagrindinės Kauno miesto kalėdinės eglutės darbai vis labiau įsisiūbuoja. Rotušės aikštėje jau galima pamatyti Kalėdų puošmenos kontūrus.

Ruošiantis eglutės įžiebimui, darbai vyksta ne tik įvairiuose sandėliuose, bet ir Rotušės aikštėje. Čia jau baigiamos konstruoti pagrindinės konstrukcijos. Kauniečiai jau gali matyti, kokio dydžio bus karuselė, kuri šventiniu laikotarpiu kvies pasisupti.

„Šiuo metu dar liko nemažai techninio darbo. Jau sudėtas visas karuselės pagrindas, jį padarėme net daugiau nei 14 metrų skersmens, nes norėjome maksimaliai išnaudoti galimybes. Stiebas irgi baigiamas, taip pat išbandome karuselės variklį. Vieną jau sudeginom, nes buvo ne taip sujungta“, - apie pasiruošimą kalbėjo eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Menininkė tikino, kad kol kas viskas vyksta pagal planą. Įvairių dekoracijų gamyba taip pat jau eina į pabaigą. Nuo rytojaus į Rotušės aikštę bus pradėtos vežti žaliaskarės eglutės. Apie 40 gyvų eglučių planuojama sudėlioti per savaitgalį, o tuomet prasidės dekoracijų kabinimas.

Pagrindinės Kauno eglės gimimą fiksuojantis fotografas Jonas Danielevičius pasakojo, kad norėjo žmonėms parodyti, jog savanoriai įdeda labai daug darbo ir širdies tam, kad miestas turėtų pasakišką eglutę.

„Nuotaikos labai geros, nors žmonės dirba ir šaltyje, ir lietuje ar sningant. Daug darbo su metalu ir dažais. Arkliukus skulptorius gamina kažkur pas mamą kaime daržinėje. Man buvo įdomu visą tai parodyti, kad žmonės suvoktų, jog tai nėra iš parduotuvės nupirkta ir atvežta eglė“, - sakė fotografas.

Anot J.Danielevičiaus, paprastai artėjant eglutės įžiebimo datai, kuri šiais metais paskelbta lapkričio 26 dieną, darbai dar labiau suintensyvėja ir žmonės dirba keliomis pamainomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Violeta

Violeta portretas
Pernai pirma vieta uzeme Vilniaus egle,nors buvo visiskai kicine. Nezinau,kokie meno "zinovai" ja vertino? Kauno egles kiekvienais metais yra isskirtines ir tikrai vertos tik pirmos vietos. Manau,siais metais eglute bus ne blogesne,o dar idomesne. Kauno eglutes ypatingos ir to niekaip nepaneigsi. Sekmes J.Smidtienei ir visai jos komendai,atliekant sita kruopstu ir daug kantrybes ir jegu reikalaujanti darba. Visiems sveikatos ir sekmes!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių