Debesų eglė jau stiebiasi į dangų

„Technologiniai dalykai stringa – klijai nestingsta. Turėsime galvoti, kaip kitaip tvirtinti. Tik tai kainuoja nervų“, – kliūtis įvardijo J. Šmidtienė.

Rotušės aikštėje jau kyla pagrindinė Kauno kalėdinė eglė. Ją statant iškilo kliūčių, tačiau idėjos autorė neabejoja, kad darbai bus baigti laiku.

„Debesys kibti jau pradėjo, tik man, kaip menininkei, dar vis trūksta detalių, kurios turi būti prilipdytos“, – šypsojosi eglutės autorė Jolanta Šmidtienė.

Ji neslėpė, kad toli gražu ne viskas klojasi taip, kaip numatyta, ir kai kuriuos anksčiau apgalvotus sprendimus tenka keisti kitais, o laiko ilgesniems pamąstymams jau nebėra.

„Technologiniai dalykai stringa – klijai nestingsta. Turėsime galvoti, kaip kitaip tvirtinti. Tik tai kainuoja nervų“, – kliūtis įvardijo J. Šmidtienė.

Autorė neslėpė jaudulio dėl taip greitai lekiančio laiko, tačiau save guodžia, kad viskas baigsis gerai – eglė bus su debesimis ir angelais.

Vertindami kai kurias J. Šmidtienės idėjas, konstruktoriai kartais gūžčioja pečiais ir kartoja: „Mistika“.

„Toks jų pasakymas reiškia, kad lipsiu pati ir padarysiu taip, kaip noriu. Jie sako, kad neįmanoma, o aš sakau, kad reikia“, – juokėsi J. Šmidtienė, pripažinusi, kad kiekviena jos kuriama eglutė yra kaip vaikas.

„Jos visos skirtingos, kiekviena savaip įdomi, brangi. Šiuo momentu mažiausias vaikas, reikalaujantis daugiausia dėmesio, yra šis naujagimis – debesų eglė“, – kalbėjo menininkė.

Vis tik J. Šmidtienė pripažino, kad greičiausiai pirmoji smaragdinė eglė buvo labiausiai rizikinga, tačiau ji įkvėpė drąsos kurti toliau.

270  tūkst. putplasčio puodelių, 5 kilometrai lempučių, 12 didžiulių angelų – tai tik dalis įspūdingos konstrukcijos, kuri pakilusi kelis metrus nuo žemės papuoš pagrindinę miesto aikštę. Iškilmingas eglės įžiebimas – jau šį šeštadienį, lapkričio 29 d., 17.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas tai? bet, tikrai ne egle,primena pigu ,kicini avagardini

kas tai? bet, tikrai ne egle,primena pigu ,kicini avagardini portretas
nezinia ka.nusibodo nesamones, nejau miske nera egliu,kad daromas kicas.kuris net nesukure kaledines nuotaikos.

anta

anta portretas
niekalo pridaro tik pinigus svaisto

anta

anta portretas
plastmase visur kur tik paziuresi negi reikejo taip pinigus svaistyti
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių