Rygos festivalyje Kauną pristatys du filmai

Dešimt dienų, per kurias virė karštos diskusijos, buvo filmuojama ir montuojama – tai laikas, per kurį Kauno kino studija sukūrė filmą apie Kauno kultūrinį gyvenimą, skirtą Tarptautiniam turizmo filmų festivaliui „Tourfilm Riga".

„Tourfilm Riga" rengiamas jau penktą kartą – balandžio 28 d. festivalis vyks Rygos kino centre „Splendid Palace“. Šis renginys kasmet pritraukia vis didesnį būrį įvairių šalių kūrėjų ir turizmo specialistų, siekiančių filmais atkreipti dėmesį į savo šalies turizmą bei paslaugas.

Kauno kino studija festivalyje dalyvaus pirmąkart ir pristatys du filmus: specialiai šiam festivaliui skirtą „Never Fear Shadows" („Niekada nebijok šešėlių“) ir prieš keletą metų Tomo Viršilo sukurtą „Kaunas Drive"(„Pasivažinėjimas po Kauną“).

„Niūrus oras, šlapdriba ir trumpas laiko tarpas – tai buvo didžiausi iššūkiai kuriant filmą „Never Fear Shadows". Kūrybinėje grupėje kilo daug diskusijų, kuriuo keliu eiti, kaip miestą pristatyti. Manau, jog šiuo darbu tikrai išskirsime. Komisijai, festivalio dalyviams bei svečiams pasiūlysime netradicinį trumpametražį filmą apie Kauno miestą. Jeigu sukelsime diskusijas, savo tikslą būsime pasiekę“, – teigė vienas filmo kūrėjų Gediminas Banaitis.

Siekdami sukurti gyvybingo miesto įvaizdį, vengdami nuobodžios pompastikos ir nenatūralumo, filmo kūrėjai istoriją žiūrovams pateiks žaismingai ir šiek tiek netikėtai – filme pasakojama apie žmogų, patekusį į jam nepažįstamą miestą, besiblaškantį tarp šviesos, gražių objektų ir svetingų veidų.

Praėjusių metų festivalyje „Tourfilm Riga" dalyvavo net 28 šalių kūrėjai, kurie pristatė beveik 80 filmų. Šįkart organizatoriai festivalio dalyvius pakvietė rungtis kultūrinio, ekologinio, nuotykių bei komercinio turizmo nominacijose.

Trumpametražis filmas „Never Fear Shadows":

 

Trumpametražis filmas „Kaunas Drive":


Šiame straipsnyje: Kauno kino studijakinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kardas

Kardas portretas
Jei tikslas atbaidyti turistus, viskas super.

vidmantas

vidmantas portretas
Dieve mano, baikim tuos juokus su ta Kauno kino studija. Bent kiek mene besigaudantis žmogus suvokia, kad tai ne studija, o Buškevičiaus kliedesys. Daug, labai daug su kamera susijusių eilinių žmonių sukuria kurkas geresnius mėgėjiškus filmukus.

Gintarė

Gintarė portretas
O man asmeniškai labai patiko idėja, atrodo lyg žmogus visiškai svetimame mieste, ieškantis bent kažkur šviesos. Smagu, kad atsiranda ne tik kalbančių, bet ir kuriančių žmonių mūsų visuomenėje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių