Rusų baleto žvaigždės sužavėjo Lietuvos publiką

„Žalgirio“ arenoje ovacijomis įvertintas išskirtinis kultūrinis įvykis – „Šimtmečio baletai“.

Daug gražių žodžių apie Kauną, areną, publiką išsakė ir artistai.

Šeštadienį įvykusiame renginyje „Šimtmečio baletai“ buvo pristatyti spektakliai „Šecherezada“, „Fauno popietė“ ir „Poloviečių šokiai“. Visus juos susižavėję žiūrovai palydėjo ovacijomis.

Baleto primarijai po kiekvieno spektaklio net ir nusileidus uždangai išeidavo padėkoti publikai po kelis kartus.

Apsilankiusieji renginyje turėjo puikią progą pamatyti pasaulinio lygio baleto žvaigždes Nikolajų Ciskaridzę, Juliją Machaliną, kuri yra šokusi su Povilu Vanagu Rusijos televizijos šokių projekte „Bolero“.

Pasirodymuose šoko atlikėjai net iš trijų teatrų: Maskvos Didžiojo, Kremliaus ir Peterburgo Marijos. Iš viso įspūdingai apipavidalintoje ir apšviestoje scenoje pasirodė apie 70 artistų.

Garsi šokėja Jūratė Norvaišienė sakė ne pirmą kartą matanti gyvai šokantį N. Ciskaridzę.

„Bet niekada nesiliauju žavėtis jo meistriškumu. Jis tiesiog skraido scenoje. Vyro dubens struktūra sunkiau leidžia kelti kojas. Bet N.Ciskaridzės sugebėjimai mane stebina kaip medikę“, – dalijosi įspūdžiais J.Norvaišienė.

Dėl šio baleto primarijaus specialiai iš Maskvos atvyko dizaineris Juozas Statkevičius. Jis sakė matęs daug baleto pastatymų, kuriuose šoka N.Ciskaridzė.

„Lankiausi jo spektakliuose Kanuose, Maskvos didžiajame teatre, tačiau Lietuvoje šokančio jo dar nemačiau. Nenoriu bent jau šį kartą praleisti „Šimtmečio baletų“, kai Nikolajus šoks Kauno „Žalgirio arenoje“, – dar prieš renginį sakė J.Statkevičius, kuris vėl greitai grįš į Maskvą, kur dirba su spektakliu „Ana Karenina“.

Dizaineris N. Ciskaridzei po spektaklio „Fauno popietė“ įteikė didelę puokštę gvazdikų.

Projekto „Šimtmečio baletai“ meno vadovas Andris Liepa neslėpė susižavėjimo arena ir Kaunu.

„Tokioje didelėje arenoje sugebėjome sukurti tikrą teatrą, kuris nenusileidžia geriausiems Londono, Paryžiaus, kitų miestų teatrams“, – tvirtino visame pasaulyje garsus Rusijos šokėjas, choreografas ir režisierius.

A.Liepa sakė esąs dėkingas Vladimiro Romanovo fondui už meilę menui.

„Esame koncertavę Rygoje, Minske, o Lietuvą vis aplenkdavome, bet dabar esame čia, jaučiamės kaip namuose ir labai tuo džiaugiamės“, – neslėpė emocijų maestro.

Šokėja J.Machalina sakė nesitikėjusi sulaukti tokios tūkstantinės žiūrovų minios arenoje.

„Tai labai įkvėpia, čia tokia nuostabi energetika“, – po pirmo pasirodymo kalbėjo ji.

J.Machaliną taip pat minėjo, kad ją sužavėjo Kauno architektūra.

„Be to, mums atvykus buvo šilta, saulėta diena, matėme daug vestuvių. Sakoma ir vienas vestuves pamatyti geras ženklas, o aš visą būrį jaunųjų išvydau“, – šypsojosi šokėja.

Kiti kalbinti artistai ir lydintis personalas akcentavo, kad juos stebina patogiai įrengti kambariai šokėjams.

„Čia atlikėjams daug vietos, sumontuoti dideli veidrodžiai, yra dušai nusiprausti. To ne visuose pasaulio teatruose randame“, – teigė Kremliaus tearto Kostiumų ir grimo cecho viršininkė Liudmila Čelyševa.

N.Ciskaridzė pasidžiaugė, kad Lietuvoje kaip visada yra labai šiltai priimamas.

„Tai artistui labai svarbu“, – minėjo jis.

N.Ciskaridzė sakė, kad fiziškai sunkus spektaklis yra „Šecherezada“. Jame jam tenka didelis krūvis, ilgi solo pasirodymai.

„Tačiau ir „Fauno popietė“ sudėtingas kūrinys, ten labai daug psichologijos ir džiaugiuosi, kad šis vaidmuo man atiteko jau turint daugiau patirties“, – pasakojo artistas.

Renginio pabaigoje scenoje pasirodė ir mažosios baleto šokėjos iš Nerijaus Juškos mokyklos.

Į Lietuvą rusų baleto šokėjai atvyko iš karto po gastrolių Italijoje, po to jų laukia Paryžius ir kiti didieji pasaulio miestai. Gastrolių grafikas toks įtemptas, kad trupė pasirodymus užsienyje planuoja dvejiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
renginys superinis,bet labai trupas

LABAI

LABAI portretas
LABAI ACIU

vanesa

vanesa portretas
labai patiko labai puikus renginys,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,super likau suzaveta
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių