Rūpesčiai dėl Kalėdų eglutės

Kauno Kalėdų žaliaskarės karuselė vakar dar buvo remontuojama, o lankytojai užsiminė, kad negalima išbandyti ir išmaniųjų eglutės pramogų.

Sustojusi karuselė

Dar savaitgalį dvylikos arkliukų karuselė sustojo. Specialistų teigimu, taip nutiko dėl itin didelio žmonių srauto. Eglutės išmaniosios dalies autorius Tomas Stasiukaitis teigė, kad karuselė tvarkoma, tačiau mėgautis ja kauniečiai galės savaitgalį.

"Buvo momentas, kad labai daug žmonių vienu metu sulipo ir neatlaikė variklio sistema. Kolegos stengiasi ir nori kuo greičiau pataisyti. Viena detalė keliauja iš užsienio. Savaitgalį visa sistema turėtų veikti puikiai", – vakar teigė pašnekovas.

"Kauno diena" vakar Rotušės aikštėje pastebėjo, kad karuselė sukasi, tačiau ne taip, kaip turėtų. Judanti platforma kartais sustoja, po to vėl išsijudina ir leidžia lėtai apsukti ratą aplink eglutę. Taip specialistai testavo remontuojamą karuselę.

Nors karuselė sustojo, prie Kauno eglutės atėję žmonės vis tiek negailėjo pagyrų. Šiuo Kalėdų akcentu pasigrožėti atvyko net iš pajūrio.

"Ir dieną labai gražu. Tik dabar atvažiavome, tai tik arkliukus išbandėme. Kai su visa šeima ateisime, tai daugiau visko pabandysime", – tikino dukrelei karuselės arkliukus aprodęs Tomas.

"Specialiai atvažiavau pažiūrėti, nes buvome Vilniuje, nors patys esame iš Klaipėdos. Labai įdomu palyginti. Daug buvau girdėjusi apie Kauno eglutę. Tikrai labai gražu ir smagu. Man ir dieną ji gražiai atrodo", – pagrindine mūsų miesto egle žavėjosi iš pajūrio atvykusi Liuda.

Išmanumai – ne visiems

Kauno Kalėdų puošmena jau antrus metus prijungta prie interneto ir kauniečiai bei miesto svečiai gali eglutės detales keisti išmaniuoju telefonu. Pačioje Rotušės aikštėje reikia įeiti į interneto puslapį kaunoeglute.lt ir ten pasirinkti norimas pramogas – pakeisti lempučių spalvas ar palikti sveikinimą, kuris bus rodomas karuselėje įrengtuose ekranuose.

Deja, ne visi gali šia pramoga pasimėgauti. Antradienio rytą prie eglutės lūkuriavusiems žmonėms išmaniuoju telefonu, prisijungus prie svetainės, nepavyko nieko padaryti. Programa prašė patvirtinti lokaciją, o tai padarius, turėjo atsirasti galimybė pakeisti eglutės lempučių spalvas, tačiau to nebuvo. Lankytojai tikino, kad gal pavyks tai padaryti atėjus kitą dieną.

Apie tai informavus interaktyvios eglutės dalies kūrėją T.Stasiukaitį, jis sakė, kad išmaniosios pramogos tikrai turėtų veikti ir ne kartą buvo testuotos. Tačiau prižadėjo dar kartą žvilgtelėti į išmaniosios eglutės sistemą ir, jei bus kokių gedimų, kuo greičiau juos pašalinti.

Vienas eglutės kūrėjų T.Stasiukaitis sakė, kad šiuo metu kaip tik ruošiamas stendas, kuriame bus paaiškinta, ką galima su eglute daryti.

Didelė čiuožykla

Paspaudus šaltukui ne tik Rotušės aikštė, bet ir eglutės karuselės platforma pasidengė ledu, tad vakar ryte grožėtis egle buvo gana pavojinga. Slidus ledas dengė ir į karuselę vedančius laiptelius, ir pačius arkliukus bei visas eglutės prieigas.

"Sukomės, vos neparkritome, nes labai slidu", – kalbėjo su drauge atėjusi Vilija.

Pabuvus pusvalandį prie eglutės, buvo galima pastebėti ne vieną slystelėjusį žmogų. Laimei, eglutės lankytojai spėjo įsikibti draugui į parankę ar į dekoracijas ir nenukrito.

Kauno miesto savivaldybės atstovas Arnoldas Bukelis informavo, kad apie pranešė bendrovės "Kauno švara" atstovams. Be to, pridūrė, jog Miesto tvarkymo skyrius yra sakęs, kad pagal poreikį bus barstoma ir karuselės platforma tam, kad kauniečiai galėtų saugiai mėgautis eglute ir džiaugtis skleidžiama kalėdine nuotaika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T0mas J.

T0mas J. portretas
Ji nuolat genda ir nuolat tvarkoma. Nes vietoj eglutės sugalvoja velniaižin ką.. kam išsidirbinėt? Kodėl negali vienąkart pastatyt paprasčiausios eglės su 100 žaisliukų? Argi toje technikoje visas Kalėdų žavesys? Degraduoja visuomenė, degraduoja..

...

... portretas
Tai iki Naujų metų eglė neišstovės?..

Klp

Klp portretas
Vokiški kalediniai namukai gražesni
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių