Rūgštimi nudegintos kaunietės budeliai stojo prieš teismą

Prieš teismą stojo nusikaltimo organizavimu kaltinamas 33 metų Paulius Kairys bei nusikaltimo įvykdymu kaltinamas 24 metų Povilas Butėnas.

Pirmojo teismo posėdžio išvakarėse buvo gautas nukentėjusiosios Eglės V. prašymas bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose. Jauna moteris nurodė patyrusi ir iki šiol jaučianti didelius psichologinius išgyvenimus, jos veidas ir kūnas nepataisomai subjauroti. Eglė V. teismui motyvavo nenori viešinti asmeninio gyvenimo detalių.

Šiam nukentėjusiosios prašymui neprieštaravo nei vienas proceso dalyvis.

Už padarytą skriaudą Eglė V. pateikė milijono litų vertės civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Be to, Kauno teritorinių ligonių kasai kaltininkai turės sumokėti beveik 10 tūkst. litų už nukentėjusiosios gydymą.

Nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metų gegužės 20 dienos vakarą. Grįžtančios namo merginos nusikaltėlis laukė vieno daugiabučio Šiaurės pr. namo laiptinėje. Užpuolikas smogė jai į veidą, o paskui šliūkštelėjo neaiškios kilmės skystį į veidą.

Vėliau ekspertai nustatė, kad tai buvo sieros rūgštis. Eglė V. buvo sunkiai sužalota – nudegintas veidas, krūtinė, pilvas, kitos kūno dalys. Ji ilgai buvo gydoma Kauno klinikose. Buvo atliktos kelios operacijos.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai iš karto įtartė, jog nusikaltimas užsakytas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad mergina buvo tris mėnesius sekama. Jos automobilyje rastas paslėptas mobilusis telefonas su GPS funkcija.

Netrukus buvo sulaikytas buvęs merginos mylimasis P.Kairys, tačiau pareigūnai pritrūko įrodymų, ir  teismas neleido įtariamojo suimti. P.Kairys buvo suimtas antru bandymu, tik po to, kai pareigūnai sulaikė nusikaltimo vykdytoją P.Butėną.

Įtariama, kad P.Kairio motyvas – kerštas. Kaltinamojoje išvadoje teigiama, kad P.Kairys už šį itin žiaurų nusikaltimą sumokėjo P. Butėnui 2 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: sieros rūgštissužalojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

abu

abu portretas
i kartuves,kd nereiktu tokiu iskrypeliu maitinti uz musu pinigus!

Vida

Vida portretas
Ka jos antroji puse padare, tai nedovanotina.Taciau priezastis buvo, ir labai rimta.Reikejo kitu keliu spresti problema.

to Vida

to Vida  portretas
priezastis suluosinti jauna zmogu visam gyvenimui ??? Ar viskas su smegenelem gerai ? O tuos isgamas pacius reiktu rugstimi apipilti , kad pajustu ka padare ....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių