Rudens vėjai stadiono bokštų nenugriaus?

Savivaldybė pasirašė sutartį su bendrove "Niskama", kuri įsipareigojo už 287 tūkst. litų suremontuoti pavojų keliančius Stepono Dariaus ir Stasio Girėno stadiono apšvietimo stulpus.
Savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio teigimu, darbai privalo būti užbaigti per tris mėnesius.

"Per pirmą mėnesį bendrovė turi parengti projektą, per antrą – bokštai bus grandomi ir virinami, o trečias mėnuo skirtas bokštams dažyti", – aiškino direktorius.

Pasak savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičius, atlikus bokštų kapitalinį remontą, jiems bus suteikta 5-erių metų garantija.

Apie prastą bokštų padėtį buvo kalbama beveik dešimtmetį. Iš pradžių situacija buvo pavojinga, vėliau avarinė, dar vėliau Ekstremalių situacijų komisija konstatavo, kad bokštų keliamą grėsmę galima prilyginti ekstremaliai situacijai.

Keturi futbolo stadiono apšvietimo bokštai buvo pastatyti dar 1978–1979 m. Du bokštai yra 65 m aukščio, kiti du kiek žemesni – 59 m. Nuo tada, kai buvo pastatyti, jie visiškai neremontuoti.

Buvo pasigirdę kalbų ir apie naujus stadiono apšvietimo bokštus, tačiau jiems įrengti reikėtų daugiau nei 700 tūkst. litų. Už šią sumą būtų sumontuoti nauji bokštų stovai ir karūnos, kuriose montuojami prožektoriai.

Jeigu kartu būtų sumontuoti ir nauji prožektoriai, stulpai bei nutiesti kabeliai, tam reikėtų apie 2,3 mln. litų. Tokių pinigų savivaldybė neturi, tad pasirinktas pigesnis variantas.
Planuojama, kad per kapitalinį remontą bus pakeista apie 10 t metalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Man labiausia patiko šio straipsnio vieta kur rašoma:,,trečią mėnesį bus dažoma" ...nu šakės,kai prasidės lietūs,sniegai,vėjai,tai tuomet dažoma? Ar čia tik ne tas pats bajaris,kai asfaltuojamos gatvės,lietui prasidėjus? Įtariu tas pats b------.

juokas ima

juokas ima portretas
kas atsakyngas uz transliacijas ir filmuojama vaizda aiksteleje,kodel filmavimas vyksta is trybunu kuriose sausakimsa ziurovu i azuolyna ar norima parodyt kokie supuve azuolai lietuvoje?

realybe

realybe portretas
tai kaip cia dabar yra,vyksta u19 futbolas,zmoniu po 9000 susirenka,kodel yra rizikuojama zmoniu ir atletu givybemis ??? pasidare idomu kiek kainuotu tokie modernus sviestuvai kurie yra prie zalgirio arenos???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių