Rudenį tampa madinga įsukti akademinę lemputę

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) Studentų atstovybė lapkričio 9 ir 22 dienomis kviečia visus Lietuvos studentus į antrus metus organizuojamą, šiais metais interaktyvesnį, akademinių žinių patikrinimą „Apšvietimas 2017“.

Šia iniciatyva tikimasi paskatinti jaunus žmones aktyviau domėtis švietimo sistema bei akademiniu sąžiningumu.

Šiais metais egzaminas bus kiek kitoks. Pirmasis etapas, per kurį bus patikrinamos aukštųjų mokyklų studentų akademinės žinios, įvyks lapkričio 9 d., ketvirtadienį. Šio etapo išskirtinumas – online dalyvavimas egzamine, adresu: www.vdusa.lt/apsvietimas17. Antrasis, finalinis, etapas vyks įprastai, raštu, lapkričio 22 d. Kaune, Vytauto Didžiojo universitete.

„Tam, kad galėtume tobulinti mūsų švietimo sistemą reikia daugiau apie ją suprasti. Posakis „Aš nežinau, ko aš nežinau“ atspindi būtent tai, ką nori pakeisti „Apšvietimas“. Galbūt kažkuris klausimas pasirodys nežinomas ir sunkus, tačiau vien pats susipažinimas su juo prisidės prie to, kad studentai prisilies prie svarbių akademinių procesų“, – apie Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų abejones dalyvauti projekte savo jėgomis atsiliepia iniciatyvos organizatorius VDU Studentų atstovybės akademinių reikalų komiteto koordinatorius Vytautas Kučinskas.

„Apšvietimas 2017“ – Konstitucijos egzamino principu paruoštas testas, kurio pagrindą sudarys klausimai iš Mokslo ir studijų, Švietimo įstatymų bei Bolonijos proceso. Taip pat studentų lauks klausimai apie savanorišką veiklą, studentišką judėjimą ir tiesioginį studentų atstovavimą. „Apšvietimo 2017“ dalyviais gali tapti visų studijų pakopų ir formų studentai.

Akademinių žinių patikros pagrindinis organizatorius yra VDU Studentų atstovybė. Prie šios iniciatyvos kiekvienais metais prisideda taip pat ir kitos Lietuvos studentų savivaldos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių