Rudenį Kaune padaugėja neįgaliųjų?

16 – tiek pažeidėjų užfiksavo Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai praėjusį penktadienį. Patikrintos buvo 15 automobilių stovėjimo aikštelių prie prekybos centrų.

16 – tiek pažeidėjų užfiksavo Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai praėjusį penktadienį. Patikrinta 15 automobilių stovėjimo aikštelių prie prekybos centrų. 

Po akcijų, kai imti viešinti neįgaliojo vietoje palikti automobiliai, tariamų neįgaliųjų gerokai sumažėjo. Tačiau Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai pastebi, kad rudenį tokių pažeidimų ir vėl padaugėja. 

Ar tik sutapimas, kad kuo prabangesnis automobilis, tuo didesni poreikiai privažiuoti kuo arčiau prie įėjimo į prekybos centrą? Dažniausiai neužimtos vietos būna pažymėtos neįgaliojo ženklu. Paprasta, patogu ir jokio vargo pasistatyti automobilį. 

Vasaros metu šių nusižengimų sumažėja, tačiau studentai ar po atostogų sugižę kauniečiai ne visada paiso neįgaliųjų stovėjimo vietas žyminčių ženklų. Vis dažniau sulaukdami nusiskundimų Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai išsiruošia į reidus, siekdami baudomis priminti vairuotojams, kokia yra žymėjimo kaina. 

Atsakomybę  už automobilio pastatymą neįgaliesiems skirtoje vietoje, neturint tam leidimo, nustato Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, kurio sankcijoje bauda siekia nuo 100 iki 300 Lt. 

Naudoti skiriamąjį ženklą  "Neįgalusis" bei statyti “Neįgalusis” skirtoje vietoje gali asmenys, kurie patys vairuoja lengvuosius automobilius ir kuriems yra nustatytas iki 30 proc. darbingumo lygis ar didelių  specialiųjų poreikių lygis; vežantys  asmenis, kuriems yra nustatytas  iki 25 proc. darbingumo lygis ar didelių specialiųjų poreikių lygis, ar sunkus neįgalumo lygis; taip pat socialinės globos įstaigos, kai joms priklausančiomis priemonėmis vežami neįgalieji. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

informacija

informacija portretas
dauksos 21 n vakare priesais kinu restorana ar streptizo bara ant saligatvio stovi pastoviai masinos patikrinkite vakare isitikinsite

Taip taip

Taip taip portretas
O kaip su Iki parduotuvės, esančios prie Klinikų (Tvirtovės al. 12a) automobilių stovėjimo aikštele? Šioje aikštelėje kone kasdien galima matyti stovint neįgaliojo ženklu pasidabinusi mersedesą. Panašu, kad jam rezervuota viena vienintelė neįgaliojo vieta, kol galioja mokėjimo laikas šalimais esančiose aikštelėse. Manau, kad į Klinikas atvažiuoja ne vieninetelis šis neįgalusis, o norintys apsiprekinti parduotuvėje, kad į ją patekti. turi dar sumokėti po 1-2 litus už automobilio statymą aikštelėse, nes stovėjimo vietų kaip ir nėra (tiksliau jos užimtos tų gudručių, kurių automobiliai juose išbūna nuo ryto iki vakaro (dauguma jų vis tos pačios). Kyla klausimas ar Iki paruotuvės administracijai rūpi jos apyvarta ir apsilankiusiųjų žmonių skaičius? O srautai čia nemaži.

JO

JO portretas
Tokių verkiančių "manjanų " apstu. Gal sunku paskambinti policijai ? O, kad tu skystimėli rašinėji atsiliepimus niekam jokios naudos.Nebent esi seksualiai neįgalus ir patenkini savo aistrą.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių