R.Šimašius: kodėl A.Ūsas kaltinamas, o L.Stankūnaitė – ne?

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad visuomenei tinkamai nepaaiškinama, kodėl vadinamojoje pedofilijos byloje Laimutė Stankūnaitė ir miręs Andrius Ūsas turi skirtingą statusą.

„Tikrai sunku eiliniam žmogui suprasti, tiesą sakant, ir man sunku suprasti, kaip taip atsitinka, kad ponia Stankūnaitė nėra kaltinama pedofilija, tuo tarpu jos pažįstamas, velionis Andrius Ūsas yra kaltinamas. Tai arba greičiausiai Ūsas nepagrįstai kaltinamas, arba greičiausiai Stankūnaitė nepagrįstai nekaltinama. Arba kažkas yra tokio, ko visuomenė nepajėgi suprasti ir aš, tiesą sakant, nepajėgus suprasti. Prokuratūra, gaila, to nepaaiškina“, – trečiadienį interviu radijo stočiai „Znad Wilii“ kalbėjo R.Šimašius.

Jis pastebėjo, kad teisėsauga į dalį visuomenę dominančių klausimų apie įvykius Garliavoje visai neatsako, į dalį klausimų pateikia tik profesionalams suprantamus atsakymus.

„Manau, kad viena iš dabar kylančių problemų priežasčių yra ta, kad teisėsaugos institucijos neturi ar patirties, ar noro, ar pasiryžimo, ar drąsos, ar dar kažko, bet netinkamai visuomenę informuoja apie tuos dalykus“, – dėstė ministras.

Vadinamojoje pedofilijos byloje tvirkinęs mažametę mergaitę kaltinamas A.Ūsas. Dabar jau miręs mergaitės tėvas Drąsius Kedys seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį viešai kaltino A.Ūsą ir dar kelis asmenis. Kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui, kuris žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

Mergaitės mama L.Stankūnaitė su D.Kedžiu pragyveno apie trejus metus. 2004 vasarį jiems gimė dukra. Vėlau pora išsiskyrė. L.Stankūnaitė visą laiką neigė, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam ministras

kam ministras portretas
Tai gal ministrui reikia pasistengti, kad tai visuomenei ir būtų paaiškinta?

P.M.

P.M. portretas
O kas tai yra ,,politikų daromas spaudimas teismui viešais pasisakymais"? Ar tik šitas Šimašiaus pasisakymas neatitinka apibrėžimo?

as

as portretas
kaip ministras pats nesupranta kas cia darosi.Aciu ,kad nors prisipazino
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių