Rotušės aikštėje – vyresnių žmonių aktyvumo metų šventė

2012 metai yra paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir solidarumo metais. Šia proga šeštadienį  Kauno Rotušės aikštėje vyko senjorams ir jaunimui skirtas renginys „Europos metų 2012 šventė“.

Visuomeninės organizacijos, tokios kaip „Žolinčių akademija“, Kauno pagyvenusių žmonių asociacija, Senjorų iniciatyvų centras ir Kauno kultūros centras „Tautos namai“ pristatė senjorams ir jaunimui skirtas veiklas.

„Ši technika, vibroakustinis masažas, perimta iš Japonijos. Sausos žilvičio šakelės savo vibracija gydo“, - ant čia pat pastatyto gulto paguldęs savanorę dviem pluoštais šio krūmo augalų  vanojo vyriausiasis Kauno pirtininkas Antanas Bagdonas.

„Žolinčių akademijos“ žolininkė Danutė Kunčienė siūlė paragauti sveikų užkandžių, patarinėjo, kokias arbatas pasirinkti nuo įvairiausių ligų.

Kauno Panemunės senelių namai pristatė savo dailės terapijos darbus, buvo galima išmokti šiaudinės rankdarbystės. Senjorams taip pat buvo siūloma išbandyti jų tarpe labai populiarėjantį šiaurietišką ėjimą su lazdomis.

„Atėjau čia, nes viename renginyje bus galima ne tik išbandyti ir pamatyti daug mūsų amžiaus žmonėms naudingų dalykų. Oras puikus, nešalta, tad negi sėdėsi namie, reikia pajudėti bent kiek“, - renginiu nebuvo nusivylusi senjorė Aldona. Ji įdėmiai klausėsi pasakojimo apie pirties teikiamą naudą organizmui.

Vakarop visų susirinkusiųjų laukė koncertas „Dainuojam Europą“, kuriame dalyvavo  Stano ir Kauno kolektyvai „Ieva“, „Sūduviai“ bei Lietuvos artrito klubo choras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

globus

globus portretas
sveikinu visus su naujojo Europinio Sovieto diena!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių