Rotušės aikštėje taisyklės galioja ne visiems

Patvirtinta tvarka galioja ne visiems? Tokia mintis kyla pamačius, kad Rotušės aikštėje kavinės "Rock Pub" lauko terasa vis dar stovi neleistinoje vietoje.

"Kauno diena" rašė, kad pagrindinėje miesto aikštėje antrus metus galioja patvirtinta lauko terasų schema. Ji derinta su paveldo specialistais, architektais, eismo saugumo ekspertais, kad lauko kavinės būtų ne tik patrauklios žmonėms, bet taip pat ir saugios.

Kavinei "Rock Pub" priklauso lauko terasą pastatyti ties 27-uoju namu. Tiesa, ten yra miesto viešasis tualetas, todėl praėjusiais metais lauko terasa nesulaukė didelio klientų susidomėjimo. Šiais metais kavinės vadovybė patraukė lauko įrenginius ties 29-uoju namu. Terasa išdygo ties įeiga į kavinę. Vis dėlto ji užstoja ne tik šaligatvį, bet ir įėjimą į Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinį padalinį, Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyrių ir Seimo nario Vydo Gedvilo priimamąjį.

Tokiai savivalei pritarė Kultūros paveldo departamentas, tačiau kitos institucijos apie jokius Rotušės aikštės plano pakeitimus nėra girdėjusios.

Senamiesčio gyventojai ir čia dirbantys verslininkai įsitikinę, kad nustatyta lauko terasų schema turi galioti visiems vienodai. Kitu atveju kiekvienas verslininkas gali pastatyti bet kur.

"Manau, kad logiškai mąstant visi turi vadovautis bendru planu. Žinoma, galbūt galima ir pasižiūrėti į kiekvieną kavinę individualiai, tačiau vis tiek keičiant planus reikėtų su visais suderinti", – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius kaip ir praėjusį kartą patikino, kad naujų schemų nepasirašė. Jo teigimu, verslininkai turėtų vadovautis tuo lauko kavinių planu, kuris yra viešai paskelbtas savivaldybės interneto puslapyje.

Kodėl iki šiol kavinės terasa įrengta neleistinoje vietoje, savivaldybės atstovai negalėjo paaiškinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arūnė

Arūnė portretas
Straipsnis apie nieką, Jūs, rašantysis, norėtumėte sėdėti prie viešojo tualeto? Kam trukdyti verslui, reikia patiems savivaldybės darbuotojams, jau darant planus atsižvelgti į realią padėtį, visame pasaulyje staliukai statomi ten kur yra vietos ir patogu mums klientams! Kam trukdo ši terasa?

Lione

Lione  portretas
Niekaip nesuprantu ,kodel nauja valdzia taip nuolaidziauja konservatoriu draugeliams Berneliu uzeigai ,nes cia ju kurinys .Atvirai tyciojasi

netrukdo

netrukdo portretas
prisimenu, kai vieną liepą praleidom pietų Prancūzijoje.Liono mieste, kuris į Kauną panašus tik tuo, kad irgi yra prie dviejų upių, gavės užstatytos lauko kavinukėmis. Šventinėmis dienomis, joms net po transporto juostą skiria iš abiejų pusių gatvės. Mačiau, kaip nuo staliuko žmonės pravažiuojantiems pro šalį mašinų keleivius vaišino vynu. Ir nieko... nei kam kliūva, nei kur girti voliojasi. Pas mus tai labiausiai piktinasi tie, kurie ten pat aikštėje savo "taškus" turi, taip sakant konkurentai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių