Rotušės aikštėje – spąstai vairuotojams

Per „Žemės valandą“ šeštadienį užtemusi Rotušės aikštė sukėlė gana rimtą pavojų vairuotojams ir pėstiesiems – tamsa paslėpė tašytais akmenimis grįsto gatvės grindinio pakraštyje atsivėrusią maždaug pusmetrio gylio ir panašaus pločio duobę.

Rūpestingi vairuotojai į ją įkišo kažkokią betoninę konstrukciją, kurį padarė duobę matomą iš toliau.

Apie gyventojams pavojų keliančią duobę iš karto buvo informuotas Miesto tvarkymo skyrius. Nustatyta, kad duobė atsivėrė, nes įvyko „Kauno vandenų“ tinklų avarija.

„Informaciją iš karto perdavėme budintiems specialistams. Duobė bus paženklinta, o artimiausiu metu avarijos padariniai bus likviduoti“, – sakė skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vedėjas tiksliai įvardyti avarijos priežasčių negalėjo. Jo nuomone, gali būti trūkęs vamzdis arba inžinerinių tinklų gedimas.

„Kiekvieną pavasarį būna gausu tokių avarijų. Įšalas atitirpsta, juda gruntas. Tinklai nėra nauji, jie seniai turėjo būti rekonstruoti. Kiek leidžia galimybės, periodiškai jie yra tvarkomi“, – teigė A.Pakalniškis.

Bendrovės „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas teigė, kad šis pavasaris tinklų avarijų gausa nėra išskirtinis, o rimtesnės buvo dvi – Vilniaus gatvėje ir A.Smetonos alėjoje.

„Savaitgalį tvarkėme įgriuvą Vilniaus gatvėje, kur trūko vandentiekio linija. Teko netgi ardyti grindinį. Vanduo neturėjo kur prasiveržti, todėl rado silpnesnę vietą grindinyje ir išsiveržė į paviršių“, – apie avarijos likvidavimo darbus pasakojo R.Stunžėnas.

Daugiau nei prieš mėnesį, įvykus nuotekų tinklų avarijai, A.Smetonos alėjoje buvo atsivėrusi milžiniška duobė, kurią taip pat teko sutvarkyti „Kauno vandenų“ specialistams.


Šiame straipsnyje: duobėgatvėsgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vasiokas

vasiokas portretas
Pacanai, gal kas norit man tu akmenu is grindinio pakaset- 1 vnt 10lt grynais?

kaunas

kaunas portretas
tokia pat duobe ir ne viena yra Vilniaus gatveje

..

.. portretas
siaip visos Kauno gatves - spastai vairuotojams! Dar po 10 - 15 metu visi sakysime, kad dabartines gatves buvo idealios
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių