Rotušės aikštėje ryškėja auksinės Kalėdų eglės kontūrai

Jau po kelių dienų, ateinantį šeštadienį, Rotušės aikštėje bus įžiebta pagrindinė Kauno kalėdinė eglė.

Metalinė eglės konstrukcija į aikštę buvo atgabenta savaitgalį. Šįmet auksu žvilganti pagrindinė miesto puošmena bus kuriama iš kelių dešimčių eglučių.

Už papuošimą atsakinga menininkė Jolanta Šmidtienė sakė, kad visi kūrybiniai darbai pabaigti ir eglutė jau . konstruojama, o artimiausiomis dienomis Rotušės aikštėje jau turėtų pradėti kilti ir kalėdinės mugės miestelis.

Ji pripažino, kad truputį nerimauja, nes visą šią savaitę sinoptikai pranešė lietingus orus, kurie gali trukdyti pasiruošti eglės įžiebimo šventei.

„Iki šeštadienio vis tiek privalome papuošti eglę, nesvarbu, koks bus oras“, – sakė J. Šmidtienė.

Kalėdinę eglę sudarys trys dalys. Pirmas aukštas bus 5 metrų aukščio, antras – 3, o viršutinė dalis – apie 6–7 metrų. Eglės viršūnei bus naudojama viena didelė eglė, kurią padovanojo vienas kaunietis.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventė „Šokanti auksinė Kalėdų eglė" numatoma gruodžio 1 d. 17 val. Šventės metu bus galima pasiklausyti auksinių Lietuvos balsų – Egidijaus Bavikino, Andriaus Apšegos ir operos primadonos Sabinos Martinaitytės. Koncerte taip pat pasirodys solistas Steinas Skjervoldas (Norvegija) ir Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“ (vadovas Rolandas Daugėla).

Pasirodymais džiugins Kauno pantomimos teatro aktoriai, šiuolaikinio cirko trupės „AntiGravitacija“ šviesų žonglieriai, akrobatai, fakyrai. Pirmąją žiemos dieną kauniečiai sulauks ir Kalėdų Senelio bei Kauno ir Vestfoldo miestų merų sveikinimų. Šventę vainikuos fejerverkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ytr

ytr portretas
o kokia cia bala prie egles? :-)

svajone

svajone portretas
mano svajone kada nors Kaune isvysti per visa rotuses aikste islieta KOKYBISKA leda ir aplink eglute ciuzinejancius zmones. kaip kokioj Vienoj ar centriniam parke Niujorke. nesaltas vakaras, lengvai krenta snaiges, rotuseje groja lengva muzikele, aplinkui sviesu, mazuose namukuose prekiaujama karstu vynu ir saldymynais, o visa rotuses aikste pilna zmoniu ciuozinejanciu ant ledo :)

to 2. svajone

to 2. svajone portretas
pasvajosi ir praeis. Cia juk Lietuva, cia ubagu krastas, cia zmones negali sau leisti nusipirkti karsto vyno, pyrageliu, cia atlyginimai ubagiski
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių