Rotušės aikštėje nebeliko Kalėdų eglutės, ar liks karuselė?

Šeštadienį išmontuota išmanioji eglutė, kauniečius ir miesto svečius Rotušės aikštėje džiuginusi nuo lapkričio pabaigos.

„O karuselę ar paliks? Juk tiktų ne tik žiemą“, – taip internautai komentavo eglutės autorės Jolantos Šmidtienės į feisbuką įkeltą nuotrauką iš išmontavimo darbų.

Tačiau karuselė jau išmontuota – paliktas tik 16 m skersmens pagrindas.

„Jis galėtų pasitarnauti kaip scena renginiams. Be to, po juo lieka karuselės bėgelis. Visą šį pagrindą sumontuoti užtruko daug laiko ir brangiai kainavo: dvi savaites šeši žmonės dirbo. Juk Rotušės grindinys – labai nelygus, o tam, kad karuselė tolygiai suktųsi, reikėjo išlyginti aukščius, – prisiminė menininkė. ˜– Galėtume išmontuoti, bet, jei paskui savivaldybė nuspręs vasarą toje pačioje vietoje įrengti karuselę, reikės iš naujo sumontuoti – vien tas darbas brangiai kainuos.“

Galbūt visi pastaruoju metu užsiėmę Kauno dovanomis Vilniui, tačiau mums šiuo atveju užtektų vieno žodžio: palikti ar ardyti.

Kūrėja užsiminė tai pasiūliusi miesto valdžiai, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

„Į mano laiškus jau kurį laiką savivaldybė nereaguoja. Suprantu – galbūt visi pastaruoju metu užsiėmę Kauno dovanomis Vilniui, tačiau mums šiuo atveju užtektų vieno žodžio: palikti ar ardyti“, – sakė J.Šmidtienė.

Ji yra parengusi ir karuselės vizualizaciją. „Spalvinga, gėlėmis apželdinta nekomercinė karuselė, kurios dekore būtų galima panaudoti senojo Kauno nuotraukas, labai pagyvintų aikštę“, – karuselės koncepciją trumpai apibūdino menininkė. Pasak jos, prie šio projekto prisijungtų ir kiti menininkai.

Pašnekovė užsiminė, kad, jei valdžios sprendimo nebus, kitą savaitę karuselės pagrindas bus išmontuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
va atšventėm Naujuosius Gaidžio metus kaip priklauso, su kiniečiais.

asytaz

asytaz portretas
siulau ismontuoti,nes pikti keslai gali viska sugadinti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių