Rotušės aikštėje grėsmę keliantys medžiai neišvengs pjūklo

Rotušės aikštėje bus nugenėti medžiai, keliantys pavojų gyventojams, automobiliams ir pastatams. Nuogąstaujama, kad šalia aikštės augančių klevų, liepų ir kaštonų šakos, jei kiltų stipri audra, gali lūžti ir pridaryti rimtų bėdų.

„Nesinorėtų sulaukti momento, kuomet medžiai ar jų šakos pradės kristi, nes jau turėjome karčios patirties“, – Kauno miesto savivaldybės kolegijos nariams antradienį sakė Ąžuolas Gaižutis, Rotušės aikštės draugijos tarybos narys.

Medžiai bus genėjami Rotušės aikštės draugijos prašymu. Visus reikalingus prašymus Aplinkos apsaugos ir Miesto tvarkymo skyriams dėl leidimo draugija jau yra pateikusi.

„Pirminis projektas yra paruoštas, kuriuos medžius būtų galima nugenėti. Šiuo darbus būtų galima atlikti minimaliomis sąnaudomis“, – sakė draugijos atstovai.

Kol kas neaišku, kiek šie darbai kainuos ir kada bus atlikti, tačiau planuojama medžius genėti šiais metais.


Šiame straipsnyje: Rotušės aikštėmedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

sušalo

sušalo portretas
ar malkų reikia..........prades nuo šakų o baigs prie šaknų...........šakos į pečių o kamienai exportui krintančių lapų ''grėsmės'' išsigandus.........ir kauks šunys aikštėj pavėsio ieškodami

l

l portretas
laisvės alėja iškirskit

pasibaisejus

pasibaisejus portretas
Kodel valdzia klausia nuomones ne Senamiestyje gyvenanciu zmoniu, o keliu verslininku, kuriu vienintelis tikslas, neziurint i nieka - gauti kuo didesni pelna?! Vietiniai gyventojai pageidautu, kad valdzia apgenetu ne medzius, kuriu pavesis yra tas pagrindinis Rotuses aikstes privalumas ir atgaiva karstomis vasaros dienomis, bet tas visas palapines, per kurias jau negalima praeiti ir kai kurios kazkodel nenujamamos visus metus. O kaip tie verslininkai"myli" Rotuses aikste, tereikia paziureti, kaip atrodo namu fasadai, kur tie miesto"patriotai" ikure savo verslus - namai apgriuve, spalvos nublukusios, saligatviai apsnerksti... Manau vienintelis "genejimo" tikslas, nupjauti kelis "pasenusius" medzius, kad uz tam tikra atlygi , ikisti dar viena ar dvi palapines...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių