Rotušės aikštėje – baudų lavina vairuotojams

Šeštadienį ir sekmadienį policijos pareigūnai išsijuosę darbavosi Kauno Rotušės aikštėje, klijuodami raudonus lapelius ant automobilių ir rašydami baudų protokolus vairuotojams.

Šio savaitgalio dienomis kaip reta daug vairuotojų palikinėjo automobilius aikštėje prie Rotušės rūmų. Mašinas leidžiama statyti tik aikštės pakraščiuose esančiose vietose. Savaitgaliais mokėti už stovėjimą miesto centre nereikia, todėl čia nuolat gausų automobilių, o pati aikštė priskirta pėsčiųjų zonai. Apie tai informuoja ir ženklai. Tačiau neradę vietų leistinose vietose, dešimtys vairuotojų suka į aikštę. Kai kurie net įsigudrino mašinas palikti prie pat atrakcionų ir Kalėdinio miestelio namukų.

Šeštadienį ir sekmadienį visos iš eilės mašinos buvo apklijuotos raudonais lipdukais, mat dienomis čia aktyviai darbavosi policijos pareigūnai.

„Kažkokia nesąmonė, 20 metų kiekvieną sekmadienį čia plikdavome mašiną, kai atvažiuodavome į mišias. Niekada niekas nebaudė, o dabar štai pradėjo reidą. Kurgi tada palikti automobilį žmonėms, atvažiuojantiems į čia esančias bažnyčias? Negi turime čia ateiti iš kito miesto galo“, – piktinosi viena nubausta kaunietė.

Kiti kauniečiai irgi tvirtino, kad skirtos baudos jiems buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. „Juk iš pradžių galėjo pastatyti papildomą įspėjimo ženklą, kuriuo informuotų, kad nepaliktume automobilių, kaip esame įpratę, ir tik po to taikyti pinigines baudas“, – kalbėjo keli vyrai.

Būreliai vairuotojų kantriai lūkuriavo, kol pareigūnas užpildys protokolus. „Čia, vietoje, mums žada skirti švelniausią leistiną baudą – 50 litų. Kitu atveju gali bausti nuo 100 iki 300 litų, kaip ir nurodoma užklijuotame ant automobilio lapelyje“, – kalbėjo žmonės.

Policijos pareigūnai buvo nekalbūs. „Nieko nekomentuosiu, yra ženklai, pažeidimai, mes vykdome nurodymus“, – nukirto vienas jų.

Paklaustas, nuo kada sumanyta bausti pažeidėjus Rotušės aikštėje, tepasakė, kad jis čia budi nuolat.

Rotušėje dirbantis Kauno savivaldybės Civilinės metrikacijos biuro vedėjas Kęstutis Ignatavičius sakė, kad Rotušės draugija maždaug prieš metus raštu klausė savivaldybės, ar neverta išmontuoti pėsčiųjų zonos ženklus, nes jų niekas nepaiso.

„Labai nesinori apie šią problemą kalbėti šventiniu laikotarpiu, bet turiu pripažinti, kad tvarkos aikštėje seniai nėra, mašinomis apstatomi Rotušės rūmai. Kai kurie vairuotojai prieš išvažiuodami dar ir dūmina į baltą sieną“, – pastebėjo K.Ignatavčius.

Rotušės aikštės draugija seniai siūlo galvoti ir apie automobilio eismą prie pagrindinės miesto aikštės, nes toje vietoje dažnai susidaro spūstys, trukdoma laisvai judėti pėstiesiems.


Šiame straipsnyje: baudosKET

NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Kazkokia tvarka turi buti ir gerai,kad baudzia,o tai elgiasi,kaip savo kieme. Bet tik jokiais budais negalima uzdaryti aikstes masinoms,kaip buvo pries keleta metu - buvo numarintas visas senamiestis ir verslininku deka vos atgaivintas. O taisykliu laikytis turi visi. Jeigu eina i baznycia,tegul masina palieka tolimesnese gatvese,o tai suizulejo visai - vos ne prie baznycios duru,tingi paejeti keliasdesimt mertu. Geda!

Rapolas

Rapolas portretas
blogai

e

e portretas
labai gerai gal bus tvarka šaunuoliai patruliai
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių