„Romuva“ uždaroma dėl pavojaus žiūrovams

  • Teksto dydis:

Kauno kino centras "Romuva" dėl ekspertų atliktų išvadų turi skubiai pradėti salės remontą. Dėl šios priežasties nutrauktas filmų rodymas, atšaukti ir kiti renginiai.

Legendinis kino teatras "Romuva" pastatytas 1940 m. Išgyvenęs skirtingus laikotarpius kino teatras išsaugojo savo veiklą ir istorinį paveldą. "Romuva" – tai seniausias vis dar veikiantis kino teatras Lietuvoje.

"Pastato kapitalinis remontas jau buvo numatytas, tačiau nesitikėjome jį pradėti taip skubiai. Atliekant pasiruošiamuosius darbus pastatui tvarkyti, kartu su architektais buvo atlikta ekspertizė. Paaiškėjo, kad yra esminių pastato defektų, nematomų iš išorės, tačiau keliančių grėsmę lankytojams salėje. Siekdami išvengti galimų nelaimių esame priversti nutraukti filmų rodymą ir remontą pradėti nedelsiant. Tačiau norime nuraminti – kino centro veikla nenutrūks, šiuo metu ieškome kitų patalpų laikinai perkelti veiklą", – situaciją aiškino laikinoji vadovė Monika Inčerytė.

Šiuo metu intensyviai ieškoma įvairių alternatyvių patalpų, kurios būtų tinkamos laikinai perkelti kino centro veiklą. Nors filmų rodymas vakar buvo skubiai nutrauktas, tačiau kino centro veikla nenutraukiama. Svarbiausi renginiai, tokie kaip Tarptautinis moterų filmų festivalis "Šeršėliafam" į kitas erdves bus perkelti dar šią savaitę, o ilgalaikė veikla taip pat bus tęsiama. Kasdieniai filmų seansai kitose erdvėse planuojami atnaujinti nuo sausio mėnesio.

"Tokios pačios salės ir senojo kino teatro Kaune nėra, tačiau svarbu tęsti veiklą kitose, alternatyviose erdvėse, svarbu, kad kauniečiai turėtų prieigą prie nekomercinio kino ir viešintiems festivaliams", – pabrėžė vadovė.


Šiame straipsnyje: kaunasRomuvapavojusžiūrovai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Mechanikai, marketingistes, visi centus po puse etato gauna, pati direktore mininimuma gauna nes savivaldybei nusisvilpt. tas stogas tik kelios medines lentos, teko palepej ant lubu vaikscioti, nieko baisaus nebutu buve ziurovam, bet vistiek ruosia remontui, tik kad repertuara atrinkineja hipsteres kur apie kina neraukia nieko, tai mesla ir rodo, o siaip kinomechanikai tai dirba kelis kart daugiau nei uzdirba. lentas, aparaturas viska ant savo kupru nesioja, viska is dusios daro. vienas mechanikas turi rankos negalia, tai maciau kitas mechanikas toks Laurynas isvis duodasi, devinta prakaita atiduoda nors gauna visiskus centus, bet atsidaves kinui, stengiasi padeti kiek gali. dabar nauja sale, visi patys savom rankom isirengineja, dievai zino kaip jiem ten seksis.

Užpelkiui

Užpelkiui portretas
tai čia tau taip atrodė, kad savo kolūkyje prieš 40 m. žiūrėdavai naujausius vakarietiškus filmus :)... o Romuvą tikrai reikia tvarkyti ir išsaugoti

ČiaAš

ČiaAš portretas
Gerai, kad Latvijos Maximos likimas kauniečių neištiko. Kita vertus, o kas kada patikrins kitus senus pastatus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių