„Romuva“ rengiasi ieškoti naujų patalpų

  • Teksto dydis:

Kauno kino centro „Romuva“ pastatą dėl avarinės būklės uždarius rekonstrukcijai, jis rengiasi ieškoti naujų patalpų, kuriose galėtų tęsti veiklą: kitą savaitę Kauno taryba svarstys, ar leisti centrui nuomotis patalpas.

„Prašome leisti centrui nuomotis patalpas, kuriose būtų galima organizuoti ir tęsti centro veiklą“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

„Romuvą“ skubiai uždaryti teko pernai lapkritį, kai patalpas apžiūrėjęs ekspertas nustatė, jog jos yra avarinės būklės. Kaip nurodoma sprendimo projekte, paaiškėjo, kad žiūrovų salės konstrukcijos gali bet kada sugriūti, todėl žiūrovams salėje yra nesaugu.

„Skubiai buvo parengtas avarinės būklės panaikinimo techninis projektas, atlikti avarinės būklės šalinimo darbai. Avarinės būklės šalinimui – lubų parėmimui – buvo reikalinga išgriauti salėje esančias kėdes ir amfiteatro konstrukciją“, – rašo projekto rengėjai.

Pasak jų, norint istoriniame Kauno kino teatre atnaujinti veiklą, reikėtų iš pagrindų sutvarkyti visą salę. Pastato modernizavimo techninis projektas bus pradėtas rengti tik kovą, todėl kino centras rengiasi išsinuomoti 350–400 kv. m suremontuotas patalpas, tinkamas kino teatro veiklai.

Šiuo metu kino centras laikinai glaudžiasi Kauno dramos teatro mažųjų salių kiemelyje Kęstučio gatvėje, kur yra įrengta laikinoji „Romuvos“ salė.

„Romuva“ yra seniausias kino teatras Lietuvoje, jis yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. „Romuva“ duris lankytojams atvėrė 1940 metais. 1970-aisiais kino teatras buvo iš dalies rekonstruotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

igoris

igoris portretas
Argi Kaune nebuvo kino teatrų iki 1940 m, jeigu seniausias atidarytas 1940 ?

Nežinote?

Nežinote? portretas
Už kelių žingsnių-kino teatras "Kanklės". Minimalios investicijos ir miestas turi puikų kiną Centre!

Kaunietė

Kaunietė portretas
Griūva nuostabus kino teatro pastatas Savanorių pr.!!! Ko ieškot, ponai???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių