Romantiška dovana Kaunui vandalams nepatiko

Valentino dienos proga penkiose Kauno vietose išdygo "Meilės salos", tačiau poezija užkliuvo išsišokėliams. Šie visas širdeles savavališkai nuėmė. Savivaldybė ketina kreiptis į policiją.

Savivaldybė įsimylėjėliams padovanojo romantišką dovaną – penkiose Kauno vietose ant suoliukų buvo pakabintos metalinės širdelės, ant kurių užrašytos poeto Mantvydo Leknicko mintys.

Kauniečio poeto gražūs žodžiai miestiečius viliojo į Aleksoto apžvalgos aikštelę, Santakos ir Ąžuolyno parkus, prie Lampėdžio ežero ir į Nemuno salą.

Atrodo, kad metalinės lentelės, pagražintos romantiškomis mintimis, kažkam užkliuvo. Prie "Kauno dienos" redakcijos durų buvo paliktas vokas, kuriame buvo keturios prieš mėnesį ant Kauno suoliukų nutūpusios širdys. Kartu buvo pridėtas "Išsišokimo" laiškas. Jame nurodoma, kad vienos lentelės nepavyko rasti.

"Visų penkių lentelių buvusiose vietose su miestiečiais dalinamės rinktine Lietuvos ir užsienio autorių lyrika. Vivat poezija! Turimas 4 lenteles su joms priklausančiais varžtais grąžiname Kauno miesto savivaldybės administracijai per "Kauno dienos" redakciją, – rašoma išsišokime. – Tikimės, kad ši akcija privers biznierišką miesto savivaldybę susirūpinti dėl kultūros sklaidos. Primename, kad kultūra nėra komercija, pagrįsta viešųjų ryšių kompanijomis, feisbukinių kūrėjų populiarinimu ir visapusiškais iš viršaus primestais sprendimais. Publika reikalauja pagarbos – nebūkime banalūs ir leknickiškai lėkšti."

"Visada yra lengviau griauti nei kurti. "Meilės salos" yra graži Kauno savivaldybės iniciatyva, populiarinanti romantiškiausias ir gražiausias miesto vietas, skatinanti mylėti vienam kitą bei palaikanti Kaune kuriančius žmones. Jau nuo pat pradžių šitas projektas sulaukė daugybė teigiamų atsiliepimų, todėl jį plėsime ir mieste atsiras dar daugiau "Meilės salų", – sakė projekto vadovas Mantas Bertulis. – Šitokios reakcijos tikrai nesitikėjome. Juk, jeigu mums kažkas nepatinka, mes nepuolame daužyti, plėšyti, niokoti.  Neleisime, kad vandalizmas nugalėtų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
indomu koiu budu atrenka visokius tokius lenknickus spausdinimui ant skardos?

Rūta

Rūta portretas
Bet tai kaip stipriai turi neturėt savigarbos, pavydėt kažkam užsidirbtos sėkmės, būt nevilty ir jaustis nepilnaverčiu, kad šitaip daryt. Tiesiog juokinga. Tegu prisistato šie gudruoliai, kurie, mat, už visą publiką kalba - tada tikrai matyt paaiškėtų kokie čia interesai labiausiai nukentėjo :)

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
Straipsnyje nepaminėta, kad šalia atiduotų lentelių tose vietose buvo prikabinti kiti eilėraščiai tų žmonių, kurie tikrai yra verti vadintis poetais. Aš, asmeniškai, mačiau Radausko poeziją. Dabar, beje, jų nelikę. Eilinį kartą Kauno diena nuvilia savo aklumu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių