Romansų atlikėjos koncerte – širdingi pasakojimai apie meilę

Viena žymiausių romansų atlikėjų Lietuvoje – Liuba Nazarenko – kviečia kauniečius lapkričio 19 dienos vakarą jaukiai pasislėpti nuo žvarbaus oro meniškoje Ryšių muziejaus salės aplinkoje.

Turtingomis, laisvai besiliejančiomis emocijomis bei slaviškomis intonacijomis nuspalvintas dainininkės balsas ir pačios atlikėjos virpinamos gitaros stygos padės atgaivinti iš XIX amžiaus atkeliavusius klasikinius rusų bei čigonų romansus, taip pat keletą lietuvių kalba atliekamų kūrinių.

Jausmingų romansų atlikėja atsakė į keletą klausimų apie savo muzikinę karjerą ir apie tai, ko gali tikėtis pirmą kartą jos koncerte apsilankysiantys klausytojai.

Ar pamenate, kaip ir kada pradėjote dainuoti?

Vokalo gudrybes teko pažinti ir anksčiau, dar studijuojant chorinio dirigavimo specialybę bei mokantis privačiai, tačiau oficialiai muzikinę karjerą pradėjau 1994-ais metais, kuomet ėmiau dainuoti vienoje Vilniaus kavinėje. Be abejonės, toliau lavinausi ir įgijau šiam žanrui reikiamų įgūdžių.

Kodėl pasirinkote nepakartojamą rusų romanso pasaulį, kuriame, kaip niekur kitur, leidžiama savo širdžiai dainuoti, verkti, ilgėtis?

Rusiški romansai visada skambėjo mūsų šeimoje, todėl jie tarsi savaime, dar nuo vaikystės, įsiliejo i mano širdį ir man niekada nekilo abejonių, kokį muzikinį žanrą pasirinkti.

Kokią programą išgirs lapkričio 19 dieną į Jūsų koncertą atėję klausytojai?

Šį kartą girdėsite pasakojamą meilės istoriją, kuri galėtų nutikti kiekvienam iš mūsų. Koncerte skambės kūriniai iš XIX ir XX amžių bei keli šiuolaikiniai romansai.

Romansų vakaras su Liuba Nazarenko – šeštadienį Ryšių muziejaus salėje Kaune (Rotušės a. 19). Koncerto pradžia – 18 val.


Šiame straipsnyje: Nazarenkoromansai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių