R.Mikaitį nori išversti iš Kauno mero posto

Trečiadienio rytą patvirtinta, kad Kauno merui Rimantui Mikaičiui rengiama interpeliacija.

8.45 val. tarybos sekretoriate buvo registruotas sprendimo projektas atleisti R.Mikaitį iš Kauno mero pareigų. Teikėjas – tarybos narys konservatorius Vygantas Gudėnas.

Portalo kaunodiena.lt žiniomis, interpeliaciją pasirašė opozicijoje esantys konservatoriai ir partijos Tvarka ir teisingumas atstovai bei keturi valdančiosios koalicijos nariai – socialdemokratai Kęstutis Kriščiūnas ir Valys Venslovas, taip pat du liberalcentristai.

Norint pareikšti nepasitikėjimą meru, reikia surinkti mažiausiai 14 tarybos narių parašų. Konservatoriai miesto taryboje turi 12 mandatų.

Valdančiąją koaliciją Kaune šiuo metu sudaro Darbo partija, verslininko Visvaldo Matijošaičio vadovaujama koalicija „Vieningas Kaunas“, Liberalų sąjūdis, socialdemokratai, liberalcentristai ir jaunalietuviai.

Interpeliacija bus svarstoma rytojaus tarybos posėdyje. Už mero atleidimą turi balsuoti mažiausiai 21 tarybos narys.

Neoficialiais duomenimis, realiausias kandidatas į mero postą – buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. Tačiau užkulisiuose minima ir K.Kriščiūno pavardė.

„Prie ko čia aš? Ne aš čia organizuoju. Tų bandymų būta jau ne kartą“, – apie rengiamą interpeliaciją ir ketinimus sėsti į mero kėdę nenorėjo kalbėti A.Kupčinskas.

Pasak jo, tai, kad tarybos sekretoriate užregistruotas sprendimo projektas dėl R.Mikaičio atleidimo, dar nieko nereiškia. A.Kupčinskas tikino pats šioje situacijoje niekuo nerizikuojantis.

Socialdemokratų deleguotas vicemeras K. Kriščiūnas neslėpė padėjęs parašą po interpeliacija. „Kai meras yra iš trijų tarybos narių, procesai nekontroliuojami ir dirbti neįmanoma“, – pareiškė politikas, tačiau suskubo paaiškinti, kad meras R.Mikaitis yra normalus žmogus, su juo viskas gerai, ir asmeniškumai čia niekuo dėti.

K.Kriščiūnas neigė pretenduojantis į mero kėdę ir aiškino, kad socialdemokratai nori išlaikyti tai, ką dabar turi. Dabartinėje valdančiojoje koalicijoje socialdemokratams patikėti vicemero ir administracijos direktoriaus  postai. Užsiminus, kad ne visi Kauno socialdemokratai nori R.Mikaičio nuvertimo, K.Kriščiūnas neslėpė, kad tarp partiečių esama nesutarimų.

Socialdemokratas nesileido į kalbas, kas inicijavo interpeliaciją merui. Jis nebuvo tikras ir dėl interpeliacijos teksto, po kuriuo padėjo savo parašą. „Interpeliacijos teksto neturiu. Ar skaičiau? Kad ten gal trys sakiniai“, – teisinosi K.Kriščiūnas.

„Kol kas nematome nei interpeliacijos teksto, nei parašų. Tai pavienių žmonių, kurie turi kažkokias savo vizijas veiksmais“, – svarstė meras R.Mikaitis. Jis prasitarė, kad K.Kriščiūnas pastaruoju metu buvo labiausiai viskuo nepatenkintas. Pasak R.Mikaičio, ir trečiadienio rytą per koalicijos posėdį K.Kriščiūnas dar kartą priminė socialdemokratų norą bendrovės „Kauno vandenys“ valdyboje turėti keturis atstovus ir priekaištavo, kad politiniai partneriai to noro nepaiso.


Šiame straipsnyje: Mikaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

wai

wai portretas
ir vėl tas nori posto? O kas padarė per savo darbo kadenciją? Senamiestis griūna, namai apleisti, dar mažai pasiėmė tūkstantėlių ir savo "užklasinę veiklą" ne darbo metu? Ir kada jiems gėdos jausmas prabus?

daktaras

daktaras portretas
ateivi tu, koks dar griūvantis senamiestis? kada paskutinį kartą nosį į lauką iškišęs buvai? kavinės "griūva" nuo milžiniškų lankytojų srautų, netelpa visi norintys, taip kad išsitrauk galvą iš žemės ir apsidairyk

To Daktaras

To Daktaras portretas
o nemanai, kad tas senamiestis butent tada ir atsigavo, kai meru tapo Mikaitis??
VISI KOMENTARAI 116

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių