Respublikinės Kauno ligoninės padalinys persikėlė į naują vietą

Iš pramoninio rajono į Šančius perkeltas vienas Respublikinės Kauno ligoninės (RKL) padalinys. Tai leis suteikti kokybiškesnes paslaugas ir labiau rūpintis pacientais.

Naujos patalpos

Atokioje Kauno vietoje – Taikos prospekto pabaigoje – ilgus metus nuomojamose patalpose veikė RKL Vertebroneurologijos poskyris. Šiame poskyryje gydomi pacientai su įvairiais stuburo negalavimais. Pati vieta sunkiai pasiekiama, pastatui reikėjo remonto, todėl kovo mėnesį šis poskyris perkeltas į centrines RKL patalpas, esančias Hipodromo g. 13 (Aukštuosiuose Šančiuose). Tad nuo šiol visos stuburo susirgimų gydymo ir reabilitacijos paslaugos teikiamos renovuotose, komfortiškose patalpose su internetinio ryšio technologijomis.

Anot RKL generalinio direktoriaus doc. dr. Lino Vitkaus, Vertebroneurologijos poskyris buvo atskirtas nuo įstaigos patalpų. Pastatai, kur buvo įsikūręs šis skyrius, priklausė privatiems asmenims ir ligoninė už juos kasmet mokėdavo apie keliasdešimt tūkstančių eurų nuomą. Prisidėdavo ir kitos išlaidos, pavyzdžiui, ten besigydantiems pacientams reikėjo tiekti maistą, pacientus atsivežti į ligoninę magnetinio branduolių rezonanso, kompiuterinės tomografijos tyrimams. Be to, ligoninėje trūko neurologų, o padalinyje, nuo ligoninės nutolusiame maždaug dešimt kilometrų, kaip tik ir dirbo gydytojai neurologai.

„Ieškant sprendimų, kaip optimizuoti medikų darbą, turimas patalpas ir lėšas, nuspręsta skyrių perkelti į centrinės ligoninės patalpas. Dar viena šio perkėlimo priežastis – praeitų metų spalį išleistas sveikatos apsaugos ministro įsakymas, įsigaliosiantis nuo gegužės mėnesio, kuriame nurodoma, kad tokie objektai privalo turėti reanimaciją bei mažą laboratoriją, kad būtų galima atlikti tam tikrus kraujo tyrimus. Vadinasi, dvidešimt keturias valandas per parą turime užtikrinti tokią pagalbą. Tam, kad tai įgyvendintume, turėtume investuoti apie 150 tūkstančių eurų. Tai nėra racionalu, žinant, kad visa tai ligoninėje jau yra įrengta“, – kodėl stuburo susirgimų ir reabilitacijos paslaugos nuo šiol bus teikiamos Hipodromo g. 13 kalbėjo RKL vadovas.

Patogiau ir pacientams

L.Vitkus pripažino, kad centriniame ligoninės pastate sąlygos pacientams yra žymiai geresnės, visos palatos jaukios ir komfortiškos. Vienas pagrindinių privalumų tai, jog bus galima suteikti daugiau paslaugų nei ankstesniame padalinyje.

Ieškant sprendimų, kaip optimizuoti medikų darbą, turimas patalpas ir lėšas, nuspręsta skyrių perkelti į centrinės ligoninės patalpas.

„Stengiamės, kad palatos būtų artimesnės namų aplinkai. Poskyryje yra dvi dvivietės palatos, likusios šešios – vienvietės. Kiekvienoje palatoje įrengti atskiri vonios kambariai, kurie pritaikyti ir neįgaliems pacientams. Poskyris, į kurį patogu pakilti liftu, įkurtas ketvirtame aukšte. Čia vyrauja ramybė, o tai ypač svarbu tokių pacientų sveikimui. Likusios stuburo susirgimų pacientams skirtos lovos yra Neurologijos skyriuje“ – sakė RKL generalinis direktorius.

Jis aiškino, kad ankstesniame Vertebroneurologijos poskyryje gydymo ligoinėje trukmė buvo 9 dienos. Numačius trumpesnę hospitalizacijos trukmę, atsirado galimybė sumažinti lovų skaičių.

„Pacientų gydymo kokybei tai neturi įtakos, nes bus anksčiau taikoma ambulatorinė reabilitacija“, – pridūrė L.Vitkus.

Ateityje – priestato statybos

RKL vadovas tikino, kad ankstesnis ligoninės planas dėl Vertebroneurologijos poskyrio buvo dar ambicingesnis. Pirminiame projekte buvo numatytos priestato statybos. Į jį būtų perkeltos ir stuburo ligų gydymo paslaugos, taip pat išplėsta laboratorija, būtų skirta daugiau patalpų ambulatorinei reabilitacijai, pagerintos darbo sąlygos medikams.

„Tačiau ministro įsakymas dėl trumpinamo hospitalizacijos laiko privertė mus šiek tiek koreguoti planus ir vertebroneurologijos paslaugų perkėlimą atlikti greičiau. Bet tai nereiškia, kad atsisakome priestato statybos, tiesiog tokiems darbams reikia daugiau laiko ir, žinoma, lėšų, kurias turime uždirbti. O ketvirtas aukštas, į kurį perkeltas Vertebroneurologijos poskyris yra visiškai naujai renovuotas. Remontas buvo atliekamas pagerinant patalpų komfortą, įrengiant tualetus ir vonios kambarius, tinkančius ir neįgaliesiems. Specialių reikalavimų, įrengiant palatas stuburo ligų pacientams nėra“, – komentavo L.Vitkus.

Perkėlus padalinį į centrinį ligoninės pastatą, atsirado galimybė suteikti žymiai platesnį bei įvairesnį paslaugų spektrą: esant reikalui, pacientus gali konsultuoti kardiologai, gastroenterologai, chirurgai bei daugelis kitų specialistų. Taip pat gali būti atlikti visi reikalingi tyrimai: kompiuterinė tomografija, magnetinis branduolinis rezonansas, ultragarsiniai kaklo ir galvos kraujagyslių tyrimai, bendri klinikiniai tyrimai. Papildomos konsultacijos ir tyrimai yra mokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pacientė, buvau - daugiau nenorėčiau...

pacientė, buvau - daugiau nenorėčiau... portretas
Idijotai, kur ten atvykus dėt automobilį, jei atveži ligonį, Na, su greitąją, tai " pavėžina " po visą Kauną, tarsi, aprodo, kad daugiau jau nepamatysi,,,

izabele

izabele  portretas
O kur rimtai kur automobilį statyt?

na taip

na taip portretas
automobilį teks pasistatyt Juozapavičiaus prospekte ir keliaut į ligoninę.O gal liftą,kaip Gedimino pilies bokšte įrengs?Beje, geras verslo planas prie ligoninės gyvenantiems-įleidžiat į savo kiemelį automobilį už 2€ /h ir gerai abiems pusėms.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių