Renovacija apkarto: vienas kaimynas šokdina visą daugiabutį

Vieno Kauno daugiabučio renovacija jau artėja į pabaigą, bet gyventojai gali prarasti valstybės paramą. Vienas kaimynas piktybiškai stabdo procesą. Laiku nebaigus darbų, papildomos išlaidos guls ant visų gyventojų pečių.

Vogė šilumą

Draugystės g. 5D gyventojai pateko į keblią padėtį. Jie pasakojo, kad nusprendus renovuotis namą, surengta daug susitikimų, pokalbių, kaip viskas turėtų atrodyti. Tik vienas kaimynas Remigijus K. šiam procesui priešinosi nuo pat pradžių, tačiau daugumos balsai lėmė, kad namas buvo pradėtas renovuoti. Dabar kaimynai suprato, kodėl Remigijus K. visus bandė įtikinti, kad renovuoti namo neverta.

Prieš renovacijos pradžią namo administratorius kartu su rangovais turėjo įvertinti butuose esančių gyvatukų ir radiatorių būklę, kad būtų galima suplanuoti darbus.

Specialistai pas Remigijų K. atrado nelegalią šildymo sistemą, kuri buvo prijungta prie radiatorių ir šildė buto grindis. Šių pakeitimų jis nederino nei su kaimynais, nei su šilumos tiekėjais. Kalbinti gyventojai neslėpė, kad šildymo sistema buvo išbalansuota, todėl kai kuriuose butuose būdavo šalta.

"Mūsų inžinieriai, specialistai buvo apsilankę šiame bute ir nustatė, kad nelegaliai šildytos grindys. Jie surašė ir aktą. Visa informacija perduota Energetikos inspekcijai, kartu spręsime ir su "Kauno energija", galbūt bus taikomas kažkoks šilumos kiekio perskaičiavimas", – apie netikėtas radybas Remigijaus K. bute pasakojo "Dainavos būsto" direktorius Valentinas Jerošenka.

Šilumą tiekianti bendrovė "Kauno energija" patikslino, kokios procedūros turi būti atliekamos ir kokios sankcijos laukia, jei užfiksuojama, kad gyventojai nelegaliai šildėsi grindis.

"Už šildomas grindis apmokestinama papildomai. Faktas turėjo būti laiku konstatuotas. Tokiais atvejais iniciatorius yra namo valdytojas. Jis kreipiasi, informuoja ir prašo apmokestinti. Mokestis taikomas nuo kreipimosi mėnesio iki tol, kol tas pats įgaliotas asmuo informuoja, kad pažeidimas pašalintas. Perskaičiavimai vykdomi, tačiau dėl šio konkretaus atvejo atsakyti negalime, nes reikia tikslinti daug aplinkybių", – teigė bendrovės atstovas spaudai Udrys Staselka.

Nebaigtas objektas

Renovaciją atliekantys specialistai tvirtino, kad visi darbai jau juda į pabaigą, iš svarbesnių liko tik sutvarkyti šildymo sistemą, tačiau iškilo nenumatytų kliūčių.

Remigijus K. neleidžia pagal nustatytą projektą atlikti visų darbų ir pakeisti šilumos prietaisus, kurie leistų šilumą reguliuoti pagal poreikius.

Užfiksavus šiurkščius šilumos sistemos pažeidimus, tikėtasi, kad kaimynas sutiks ir be priekaištų leis santechnikams pakeisti radiatorius, kad kiti daugiabučio gyventojai galėtų šaltąjį sezoną sutikti šiltuose namuose. Tačiau vyras staiga kaimynams pareiškė, kad nori įsivesti autonominį šildymą.


Šiame straipsnyje: renovacijadaugiabučiaikaimynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Koks skirtumas garažas ar sandėliukas, nes vis vien kapitalinės įteisintos Registre patalpos. Kažkas projektavo, leido, įteisino....ir visa tai ne už gražias akis. Dabar žmonės turi kentėti dėl valdininkų savivaliavimo ir neatsakingumo. Štai kur bėda. Ir tokių namų, butų kur išgriautos pertvaros, perdarytos patalpos iki avarinio lygmens daugybė. Bendrijų pirmininkai keikiami, bet niekas nereaguoja į jų pastabas ar kreipimaisi į atitinkamas žinybas. Vos ne kiekviename blokiniame daugiabutyje rasite be projektų išgriautų pertvarų, sujungtų kambarių, išgriautų vonių ir tualetų, įrengtų plytinių pertvarų ( o tai padidėjęs svori). ir kitų statybinių pažeidimų. Jie net pažeidimais nelaikomi, bet apsukraus žmogaus patobulinimais, kurie gręsia avariniu namo stoviu.

o

o portretas
kodėl aš turėčiau keisti špižinius radiatoriusį metalinius,šiaip pagal kažkokią programą ES turi būti autonominis šildymas,o ne reguliuoti be apskaitos

Anonimas

Anonimas portretas
Remigijus K. rinko parašus ne garažui, bet sandeliukui, todė kaimynai ir pasirašė. Registru centre jokio garažo nėra čia pas Remigijus pareiškė, kad garažas. Kaimynai net mašinos negali pasistatyti šalia "sandeliuko", nes kolioja kad "garažo vartus" užstato
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių