Renginių organizatoriai: „Žalgirio“ arena funkcionuoja sėkmingai (komentarai)

Remigijus Knabikas, "Medusa Concert" vadovas

"Žalgirio" arenoje vykstantys renginiai – sėkmingi. Kokybiškai suorganizuotas sudėtingas "Rammstein" koncertas, taip pat puikiai arenoje skambėjo ir atrodė Lenny Kravitzas, Jamesas Bluntas, "Hurts". Atlikėjai ypač akcentuoja gerą arenos akustiką, leidžiančią žiūrovams mėgautis kokybišku garsu. Gal todėl ir pastebėjome, kad tų pačių atlikėjų koncertai Kaune dažniausiai sulaukia daugiau žiūrovų nei kituose miestuose. Taip pat reikia pažymėti, kad lankytojams arenoje patogu: išėjimai – platūs, visur didelės erdvės. "Žalgirio" arenoje planuojame surengti dar daug koncertų.

Alius Karablikovas, "Live Nation Lithuania" direktorius

Kaune įvyko didžiausi arenose mūsų organizuoti renginiai – Marilyn Mansono, "Red Hot Chili Peppers", Stingo, Erico Claptono koncertai. Visiems jiems puikiai tinka "Žalgirio" arena. Ir technines arenos galimybes, ir jos išskirtinę vietą kiekvienąkart aukštai įvertino ir atlikėjai, ir jų atstovai. Tokių ar bent panašių arenų Europoje – vos kelios. O išskirtinė arenos vieta – sala didžiausioje Lietuvos upėje – visada dar labiau sustiprina įspūdį.

Vaidas Zdancevičius, "Makroconcert Lietuva" vadovas

Koncerto sėkmė labai priklauso nuo to, kokioje erdvėje jis vyksta. Turiu pastebėti, kad dažnas koncertas "Žalgirio" arenoje sutraukia didesnę auditoriją negu Vilniuje. Stipriausias renginys – "Monster X Truck", nes jame buvo išnaudota daugiausia arenos galimybių: didelė aikštė (parteris), sėdėjimo vietos ovalu, arenos šviesa ir garsas. Jokioje kitoje arenoje Lietuvoje šio renginio nebūtume galėję surengti.

Darius Krasauskas, "Idėjų garažo" vadovas

Arenos amfiteatras – tikrai ideali erdvė renginiams. Tai vieta, kurioje kiekvienas žiūrovas gauna gerą vietą, nes iš visų jų viskas matyti ir girdėti. Dėl ypač kokybiškos amfiteatro akustikos ir profesionalių darbuotojų klausytojas visada gauna didžiausią įmanomą kokybę, o atlikėjas jaučia malonumą koncertuodamas. Tokioje aplinkoje malonu dirbti ir eksperimentuoti. Greitai pristatysime tris muzikos ciklus, kurių kiekvienas susidarys iš mažiausiai penkių renginių. Amfiteatre galėsite išgirsti įvairiausios muzikos: nuo bardų iki populiarių lietuviškų grupių.

Žilvinas Švarplys, „Gera Muzika Gyvai“ direktorius

Arenos amfiteatre surengėme kelis puikius koncertus: buvo puiki atmosfera, garsas, geros vietos klausytojams. Ši erdvė yra viena geriausių, kokias teko rasti Lietuvoje. Čia gali tilpti net 400 žmonių, bet koncerte jie jaučiasi kaip nedidelėje kamerinėje erdvėje. Tai puikiausias pavyzdys, kaip turėtų atrodyti teatro salė, kurioje gali vykti aukščiausio lygio koncertai. Koncertai rudens sezonui arenos amfiteatre jau numatyti. Nenorime išduoti paslapčių, bet šioje erdvėje suskambės labai egzotiška muzika.


Egidijus Aleksandravičius, VDU profesorius

Su "Žalgirio" arenos atsiradimu sutampa didelis miesto gyvenimo sujudimas. Miestas permainytas į pačią geriausią pusę: naktinis gyvenimas, vakarietiški standartai, geri restoranėliai, teatrai. Nežinau, kokio dydžio nuopelnus už tai turėtų pasiimti arena, bet ji tam turėjo akseleruojantį poveikį. Lietuva neturi stadionų kultūros, o arena sugebėjo vienoje vietoje suburti 15 tūkst. nepažįstamu, bet nesvetimų žmonių. Taip stiprinamas bendruomenės jausmas, atsiranda noras išeiti paplepėti, paūžauti baruose. Visi šie dalykai yra susiję.

Arenos lankymo skaičiai pranoko visus lūkesčius. Galima tik džiaugtis ir didžiuotis, kad įveikėme skepticizmą tų, kurie aiškino, jog pramogas reikia išvežti į priemiesčius, kad centrai ir toliau tuštėtų kaip Detroite, kur centras ištuštėjo ir nebeatsigavo. Arena į tuštėjančio Kauno centrą sutraukė žmones, padiktavo naujas madas. Kaune tapo populiaru pavažiuoti dviračiu, pasėdėti kokioje nors kavinukėje po skėčiu, paplepėti su draugais ir nupėdinti į areną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasakos

pasakos portretas
kaip čia yra, kad šią vasarą tokioje ir taip giriamoje arenoje nesugebėta nei vieno aukšto lygio renginio suorganizuoti? Gal jau operatorius visai aptingo ir savivaldybė jam turėtų pradėti kokias bausmes taikyti?

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
Asmeniškai buvau ir busiu kad ši ,,arena'' ten statytu-ne ten jos vieta.

kur pavadinimas

kur pavadinimas portretas
kur arenos pavadinimas? Veluoja jau 2 metus....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių