Rekonstruotą Laisvės alėją persekioja broko šleifas

Kauniečiai nenustoja baksnoti į rekonstruotos Laisvės alėjos broką. Vos sutvarkius vienus kampus, brokas išlenda kitur. Valdininkai tikina, kad visi defektai bus pašalinti.

Išdilo nauji suolai

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai užfiksavo naujai sutvarkytos pagrindinės pėsčiųjų gatvės – Laisvės alėjos – defektus. Nepriklausomybės aikštėje įrengti suolai jau apsitrynė, vietomis pradėjo juoduoti. Kauniečiai spėja, kad buvo parinktos netinkamos impregnavimo priemonės arba pati mediena nepritaikyta drėgniems orams.

Aplink medžius įrengti apvalūs suoliukai jau spėjo prarasti pradinę išvaizdą. Atkarpoje nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki A.Mickevičiaus gatvės suoliukai taip pat pradėjo juoduoti, atrodo vietomis nusitrynė viršutinė danga. Per lietų defektai šiek tiek pasislepia, tačiau kauniečiai tikina, jog pašvietus saulutei visas brokas pasimato kaip ant delno. Praeiviai tikina, kad nekokybiškos medžiagos yra gryniausias pinigų švaistymas.

„Esu už progresą Kaune visa širdimi. Bet jei suolai nei metų neatlaiko...“, - nusivylimo neslėpė nudilusius Laisvės alėjos suolus pastebėjęs kaunietis Povilas Č.

Broko neliks

Kauno miesto atstovai tikino, kad netoleruos paliktų defektų ir įpareigos rangovus visą broką pašalinti.

Dėl nekokybiškų suolų Laisvės alėją rekonstravusiam rangovui pateikėme pretenziją.

„Dėl nekokybiškų suolų Laisvės alėją rekonstravusiam rangovui pateikėme pretenziją. Įmonė turės nedelsdama imtis veiksmų, kad išspręstų šią problemą. Kokiu būdu ji bus išspręsta, paaiškės artimiausiu metu“, - komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Laisvės alėjos rekonstrukcijos pirmąjį etapą atlikusios bendrovės „Autokausta“ atstovai tikino, kad dėl įrengtų suoliukų kol kas jokių priekaištų iš užsakovų nebuvo gavusi, tačiau jei informacija pasitvirtins, brokas bus ištaisytas.

„Yra garantija, tad kreipsimės į tiekėją ir bus suolai patvarkyti. Tačiau kol kas iš savivaldybės dar negavome oficialios pretenzijos“, - kalbėjo Laisvės alėjos projekto vadovas Artūras Budreika.

Ne pirmas defektas

Portalas kauno.diena.lt šią savaitę rašė, jog rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje jau veši žolė. Miesto atstovai tikino, kad tai taip pat buvo brokas, atsiradęs greičiausiai dėl per mažo skaldos kiekio tarp granito plokščių. Praėjus kelioms dienoms, minėtas žolėmis apžėlęs plotas jau buvo purškiamas specialiomis priemonėmis.

Nesklandumų vyko ir per pirmąjį gausesnį lietų. Tuomet rekonstruota Laisvės alėjos dalis tiesiog paskendo balose. Buvo nustatyta, kad po rekonstrukcijos nebuvo išvalyti lietaus surinkimo kanalai.

Pats objekto pridavimo procesas taip pat nebuvo labai sklandus. Miestas darbų priėmimo aktą pasirašė tik po kelių apžiūrų. Buvo prašoma pakeisti suskilusias plyteles, išlyginti tarpus tarp jų bei užpilti reikiamą skaldos kiekį.

Darbus atlikę rangovai teisinosi, kad visus defektus pašalino. Taip pat priminė, jog miestas taip pat turi rūpintis savo turtu.

„Koks čia brokas, kad užžėlė žolė? Prižiūrėti reikia ir jos nebus. O dėl lietaus kanalų, tai per didelis kritulių kiekis visą Europą semia. Ką užsakovas reikalavo, tą mes atlikome“, - kalbėjo bendrovės „Autokausta“ atstovas A.Budreika.


Šiame straipsnyje: Laisvės alėjarekonstrukcijasuoliukaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui - "protuoliui"

anonimui - "protuoliui" portretas
O kas gi kaltas ,jei ne vedejai,vadai,vadukai ? TIK JIE ! Sutinkam,kad reikia patiems buti tvarkingais,supratingais,saziningais. Tokie turi buti visi. Taciau juk ir grindinys skildinejo,ir dabar suolai juodyja,tresta TIK NAUJAI pastatyti ! Cia jau ne "tautos debilizmas". O kas turi priziureti miesta ? Argi ne vadai? Netiko pries tai buve vadai - rinkom kitus. Bet nereikia pravardziuoti,uzgaulioti ir dievinti ,liaupsinti esamus.Juk JIE,siuo metu, dabartiniai PRIVALO priziureti,kontroliuoti,taisyti klaidas ir NET dekoti,kai jiems parodomos ju klaidos,trukumai. Kuo cia kaltinti "debilizmu "?

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuviu toks supratimas, kas kiek tai ministras kaltas, tai meras kaltas. Patys bukit kulturingais supratingais ir saziningais zmonemis, nereikes kaltinti visu aplink esanciu. Jau nusibodo tas tautos deblizmas. Kuo toliau tuo tu debilu daugiau atsiranda.

nuomonė.

nuomonė. portretas
Meras jums broko nepridarė,ne jis klojo plyteles.Tai jūs patys nesąžiningai dirbdami,pridarot broko,o po to kaltinat kitus. Prieš koneveikdami kitus pasiūrėkit į save,-malate liežuviais,patys nei pirštelio nepajudinę dėl savo miesto.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių