Rekonstruojant A.Juozapavičiaus prospektą prireiks kantrybės

Ne vienerius metus laukę A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos, kauniečiai turės apsišarvuoti kantrybe.

Darbai truks pusantrų metų, todėl miesto vadovai prašo gyventojų supratingumo.

Rekonstrukcijos metu A.Juozapavičiaus prospekte bus išjungtas pagrindinis apšvietimas ir įrengtas laikinasis. Šalutinės gatvelės taip pat liks apšviestos.

Bus pakeisti viešojo transporto maršrutai, vietoj troleibusų važiuos autobusai.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio teigimu, šiuo metu jau vyksta gatvės dangos frezavimo darbai, pjaunami medžiai. Prospektas bus platinamas, išardomi troleibusų kontaktiniai tinklai. Kitą savaitę traktoriai jau pradės griovimo darbus.

Per porą metų bus atnaujinta važiuojamoji gatvės dalis: sustiprinti pagrindai, įrengta nauja asfalto danga. Planuojama sudėti granitinius gatvės bordiūrus, nutiesti šaligatvius.

Taip pat bus pastatyti nauji gatvės apšvietimo stulpai, įrengti šviestuvai, rekonstruotas kontaktinis troleibusų tinklas.

Šią savaitę susitikęs su projekto vadovais ir rangovais Kauno meras Rimantas Mikaitis tikino, kad pradėjus A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukcijos darbus dar šiais metais planuojama pradėti Panemunės tilto rekonstrukciją.

Gavus finansavimą šiam tiltui atnaujinti, bus pradėti paruošiamieji darbai: pastatytas laikinas pontoninis tiltas pėstiesiems, paruoštas tiltas rekonstrukcijos pradžiai.

„Padarysime du darbus lygiagrečiai - vyks A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukcijos darbai ir pradėsime tilto rekonstrukciją. Taip bus patogiau miestiečiams", - sakė R.Mikaitis.

Uždarius eismą A.Juozapavičiaus prospekte, didesnis srautas bus nukreiptas suremontuotu Jiesios tiltu. Jau nuo šeštadienio šiuo tiltu eismas vyks dviejomis juostomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tik su tokia valdzia taip gali buti kad 18 menesiu tvarkys 2,6 kilometro o vieno kvadrato kaina 13 300 lt . uz tokius pinigus darbus per 6 menesius baigtu solidi firma - bet cia juk lietuva laikas tam kad atrodytu kad darbai vyksta uz tokius pinigus

666

666 portretas
beje pati rekontrukcija kaip uz tokius pinigus , meslas ,. kodel nera padaryta taip kad visos komunikacijos butu po saligatviu padarytame tunelyje ?

mj 666-am

mj 666-am portretas
kaip tu čia suskaičiavai? 43milijonus dalini iš 2600m gauni 16538Lt už vieną metrą, bet ne kvadratą. Gatvės plotis 14m, plius šaligatviai, apsirikai keliolika kartų?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių