Referendumo parašų rinkėjai išsigando viešumo

Valstybės įmonėje „Registrų centras“ parašus dėl partijos TAIP inicijuojamo referendumo rinkusios moterys pamačiusios žurnalistus sutriko ir puolė plūstis.

Į redakciją penktadienį paskambinę skaitytojai teiravosi, ar teisėtai valstybės įmonėje „Registrų centras“ Artūro Zuoko vadovaujama politinė partija TAIP renka iš interesantų parašus dėl referendumo. Juo siekiama sumažinti Seimo narių skaičių ir kitų parlamento reformų.

Nuvykę į „Registrų centro“ Kauno skyrių pamatėme staliuką su informacine medžiaga apie inicijuojamą referendumą ir dvi moteris, kurios vaikščiojo įstaigos salėje bei lankytojus agitavo pasirašyti už referendumą. Pamačiusios, kad yra fotografuojamos, jos sutriko.

„Kokiu pagrindu fotografuojate, ar turite tam įstaigos leidimą?“ – bėrė klausimus viena parašų rinkėjų.

Priminus, kad inicijuojamas referendumas nėra privatus, bet viešas reikalas, moterys atlyžo: „Mes neprieštarautume dėl fotografijų, bet esame be makiažo ir nefotogeniškos“, – teisinosi viena jų. Tačiau prisistatyti moterys atsisakė.

„Registrų centro“ atstovas spaudai Aidas Petrošius aiškino, kad referendumo iniciatoriai gavo įstaigos vadovų sutikimą rinkti parašus Vilniaus ir Kauno skyriuose.

„Prieš tai pas mus parašus prieš atominės elektrinės statybą rinko žalieji, dar anksčiau dėl pirmalaikių Seimo rinkimų bandė referendumą surengti Naujoji sąjunga. Nieko nei proteguojame, nei diskriminuojame. Mūsų įstaiga yra vieša vieta ir neprieštaraujame, kad čia būtų renkami parašai“, – tikino A.Petrošius.

Vyriausios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas tvirtino, kad valstybės įstaigos yra vieša vieta ir jose galima rinkti parašus referendumui surengti.

„Tačiau kai kurių įstaigų vadovai to daryti neleidžia, sakydami, kad tai trukdys jų darbui. Pavyzdžiui, referendumo iniciatorių neįsileido Lietuvos darbo birža, “Sodra„. Nepritardavome ir kai iniciatoriai prieš kelerius metus bandydavo žmonės įkalbinėti ligoninėse“, – sakė Z.Vaigauskas.

Pagal šalies Konstituciją referendumą galima skelbti, jei surenkama 300 tūkst. gyventojų parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyriškis

Vyriškis portretas
Na ne modeliai, bet visai patrauklios moterys :) O dėl sutrikimo - kodėl puldinėjat? Ateikit, prisistatykit, o ne pulkit fotografuoti iš už nugaros, vos pro duris įžengę. Jūs gi žurnalistai, o ne baubai.

Stasys

 Stasys portretas
Nereikia pasiduoti"teisto už gerus darbus" Zuoko užmačioms. Padal ji plūkdyti žmones nerimi pilvų aukštyn,geras darbas.

Praktika

Praktika portretas
Labai nemalonu, kai ateini į valstybinę įmonę tvarkyti asmeninių reikalų, o čia tave atakuoja A.Paulausko, A.Zuoko ar kitų veikėjų atstovai ir įkyriai bando įtinti savo tiesomis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių