„Red Hot Chili Peppers" driokstelės „Žalgirio“ arenoje

Rytoj „Žalgirio„ arena alsuos nuo garso, energijos ir gerų emocijų. Muzikos legenda tapusi amerikiečių grupė „Red Hot Chili Peppers“ pirmą kartą surengs koncertą mūsų šalyje. Tai – pasaulinio koncertinio turo „I‘m With You Tour" dalis.

Nesenstantis populiarumas

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nebūtų girdėjęs apie šį kolektyvą. 1983 m. susibūręs ketvertukas – gitaristas Joshas Klinghofferis, būgnininkas Chadas Smithas, bosistas Michaelas Balzary (pravarde „Flea") ir lietuviško kraujo turintis vokalistas Anthony Kiedis – nuo pat pirmojo albumo pasirodymo pavergė muzikos gerbėjų širdis ir šiandien išlieka viena populiariausių grupių muzikos istorijoje.

Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintys muzikantai nepalieka nė vieno abejingo. Pasauliniais hitais tapę kūriniai „Californication„, „Scar Tissue“, „Otherside„, „Under the Bridge“, „By the Way" ne kartą užkariavo ir ilgą laiką laikėsi pasaulio muzikos topų viršūnėse.

„Red Hot Chili Peppers" gali pasigirti įspūdingais pasiekimais. Muzikantai yra pardavę daugiau nei 80 mln. albumų visame pasaulyje, penkios iš dešimties plokštelių yra tapusios platininės. Jie puikiai įvertinti ne tik muzikos gerbėjų, bet ir kritikų.

Grupė pelnė net septynias „Grammy„ statulėles, tarp kurių – apdovanojimai už geriausią roko albumą, geriausią roko dainą, geriausią sunkiojo roko pasirodymą ir geriausią vaizdo klipą. Amerikiečiai yra pasiekę ir rekordą – „Alternative Radio“ radijo topuose jų dainos pirmavo net 81 savaitę.

Lietuviška pavardė

Nors grupės vardas kalba pats už save, tai nėra vienintelė priežastis, dėl kurios rokerių pasirodymas sulaukė milžiniško lietuvaičių susidomėjimo.

Dėmesį prikausto faktas, kad 49 metų vokalisto ir kolektyvo lyderio Anthony Kiedžio šaknys yra lietuviškos. Dar XX a. pradžioje iš Lietuvos į Jungtines Amerikos Valstijas emigravę Antanas ir Julija Kiedžiai – atlikėjo proseneliai.

Pats Anthony didžiuojasi turįs lietuviško kraujo. Apie tai muzikantas užsimena savo autobiografinėje knygoje „Scar Tissue„. Be to, Lietuvos vardą galima išgirsti vienoje iš grupės dainų, pavadinimu „Especially In Michigan“. Priedainyje girdimi žodžiai „A rainy Lithuanian/Who‘s dancing as an indian" – užuomina apie lietuvišką vokalisto kilmę.

Išskirtiniai šou

„Red Hot Chili Peppers" pasižymi unikaliu skambesiu. Jų muzikos žanrą galima apibūdinti kaip alternatyvujį roką su ryškiais fanko elementais. Ištikimiausi gerbėjai, sekę grupės muzikinę raidą nuo pat pirmųjų kūrinių, patvirtintų, kad per visą gyvavimo laikotarpį rokeriai eksperimentavo su daugeliu muzikinių stilių. Dėl šios priežasties kiekvienas jų albumas pasižymi savitu skambesiu ir nuotaika.

Išskirtinio dėmesio verti gyvi grupės pasirodymai ir per juos surengti šou. Jie išsiskiria tik jiems būdingu sceniniu įvaizdžiu ir apranga. Per kai kuriuos koncertus ketvertas buvo ryškiai nusidažę plaukus, grojo dėvėdami sijonus ar kitus išskirtinius drabužius. Tiesa, keletą kartų charizmatiškiesiems vyrukams jų apskritai neprireikė – jiems užteko prisidengti viena kojine!

Gerbėjai rengia staigmeną

Muzikos mėgėjų širdis užkariavusiems muzikantams lietuviai žada nenusileisti išradingumu. Amerikiečių pasirodymo nekantraujantys sulaukti gerbėjai savo dievaičiams per pasirodymą surengs tikrą siurprizą – prieš grupės pasirodymą tūkstančiai klausytojų veidus pasipuoš priklijuojamais ūsais.

Akcijos sumanytojos Giedrės Kesiūnaitės teigimu, ūsai – tai neatsiejama Anthony Kiedžio įvaizdžio dalis. Jos manymu, tokiu būdu bus parodytas išskirtinis dėmesys grupei ir ypač jos vokalistui.

Stebina tai, kad akcija sugalvota ir bus vykdoma pačių gerbėjų iniciatyva. Dizainą šešiems tūkstančiams ūsų sukūrė dailininkas Danas Bereznickas, o šie bus išspausdinti pačios sumanymo autorės lėšomis.

„Žalgirio„ arenoje susirinksiančius gerbėjus prieš dievaičių pasirodymą apšildys „indie“ roko atstovai iš Londono „The Vaccines„. 2010 m. susibūrusi grupė sparčiai kopia į muzikos olimpą – muzikantai jau buvo nominuoti net dešimt skirtingų apdovanojimų, iš kurių laimėjo „XFM Best New Music“, „NME Awards Best New Band„ ir „Quintessentially Awards Best Emerging Talent“ kategorijose. „The Vaccines" pažada nenuvilti klausytojų ir įkaitinti atmosferą prieš pagrindinių vakaro svečių pasirodymą.

Kas: „Red Hot Chili Peppers"

Kur: „Žalgirio„ arena“

Kada: liepos 28 d. 19.30 val.


Šiame straipsnyje: Red Hot Chili Pepperskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kay

Kay portretas
nera ir ilgai nebus kietesnes grupes ,koncertavusios pas mus .COOOOOL....

Nu Na

Nu Na portretas
susitiksim rytoj Žalgirio arenoje. Bus cool

Nu Na

Nu Na portretas
Tiesa, kaip tuos ūsus gauti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių