Raudondvario pilį papuoš sena Tiziano paveikslo kopija

Restauruojamą Raudondvario dvaro pilį papuoš vienuolės dovanota sena italų tapytojo Tiziano Vecelli paveikslo „Vyras su pirštinėmis“ kopija.

Paveikslas „Vyras su pirštinėmis“ buvo sukurtas 1520 metais. Manoma, kad piliai dovanojamą jo kopiją padarė garsaus italų tapytojo mokiniai, pranešė Kauno rajono savivaldybė.

Paveikslą dovanojo sesuo Myrta Stockle iš Hamburgo, priklausanti šv. Elžbietos seserų kongregacijai.

Trečiadienį Kauno rajono savivaldybėje įvyko paveikslo kopijos perdavimo ceremonija.

„Paveikslas priklauso Renesanso epochai. Todėl ši dovana labai simboliška, labai reikšminga istorine prasme, nes Raudondvario pilis taip pat priklauso šiai epochai. Paveikslas puoš pirmąjį aukštą, kuriame atkuriama Renesanso dvasia, ir suteiks dar daugiau didingumo“, – sako viešosios įstaigos „Raudondvario dvaras“ direktorė Snieguolė Navickienė.

Šv. Elžbietos seserų kongregacija turi tiesioginių sąsajų su Raudondvariu.

Pirmosios šios kongregacijos seserys priesaiką davė 1925 metais Raudondvario bažnyčioje. Dvidešimt metų Lietuvoje besilankanti sesuo M.Stockle kalba lietuviškai.

Kaip Tizianas žinomas Renesanso menininkas buvo vienas iš įvairiapusiškiausių italų dailininkų, vienodai gerai tapęs portretus ir peizažus, mitologines ir religines scenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
"Tiziano"? Nežinau tokio dailininko! Vat TiciAnas tai tapė kadaise. Taip ir būna, kai išleidžiamas parėdymas užsieniečių vardų beigi pavardžių netranskribuoti. Seniai laikas tokias nesąmones uždraust.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių