Raudondvario dvare – Europos vadovų vizitas

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ketvirtadienį Raudondvario dvare pasitiko daugiau kaip 30 aukšto rango Europos valstybių pareigūnų.

Priėmimą atnaujintuose dvaro rūmuose Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai pradžios proga savo kolegoms surengė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

Raudondvaryje svečiavosi Airijos parlamento pirmininkas Seanas Barrettas, Airijos ambasadorė Philomena Murnaghan, Estijos parlamento pirmininkė Ene Ergma, Estijos ambasadorius Toomas Kukkis, Latvijos parlamento pirmininkė Solvita Aboltina, Latvijos ambasadorius Martinnš Virsis, Graikijos parlamento kancleris Athanassios Papaioannou, Graikijos ambasadorius Michailas Efstratios Daratzikis.

Lietuvos parlamento vadovą lydėjo jo pavaduotojai: Vytautas Gapšys, Petras Auštrevičius, Irena Degutienė, Gediminas Kirkilas, Kęstas Komskis, Jaroslavas Narkevičius, Algirdas Sysas, taip pat Seimo kancleris Jonas Milerius, Seimo pirmininko sekretoriato vadovas Egidijus Rumbutis bei patarėjas Mantvydas Bekešius.

„Lietuvoje lankausi pirmą kartą. Čia labai graži, žalia gamta, kuri daug kuo panaši į Airija, – kalbėjo Airijos parlamento pirmininkas S.Barrettas. – Apskritai matau daug panašumų tarp mūsų šalių. Žinau, kad Airijoje gyvena daug lietuvių. Net ir lėktuve, kuriuo skridau čia, buvo labai daug lietuviškai kalbančių šeimų su vaikais. Matyt, atostogoms jie vyko į savo šalį“.

Graikijos parlamento kancleris A.Papaioannou Lietuvoje lankėsi antrą kartą. „Pirmą kartą viešėjau 1999 m. Nuo tada viskas labai pasikeitė, šalis toli pažengė į priekį, – sakė kancleris. – Tikiu, kad Lietuva sėkmingai išlaikys pirmo karto pirmininkaujant ES egzaminą. Esate iš naujųjų ES narių, todėl iš jūsų laukiama naujų idėjų.“

Jis minėjo, kad po Lietuvos ES vairą perims Graikija. „Tikiu, kad po jūsų gerai organizuoto pirmininkavimo Graikijai ši užduotis bus lengva“, – šypsojosi A.Papaioannou.

Delegacija į Raudondvarį atvyko plaukdama laivu Nemunu bei Nevėžiu iš Kauno. Ten jie atvažiavo po iškilmingo Seimo posėdžio Vilniuje. Prie dvaro pilies svečius pasitiko ir pasveikino V.Makūnas.

Delegacija apžiūrėjo dvarą, jame surengtą Antano Sutkaus fotografijų parodą, Tiškevičių bibliotekos knygų kolekciją, stiklo menininko Audriaus Vaišnio sukurtą kūrinį – Stiklo kambarį.

Po to politikai pakviesti vakarienei Baltojoje rūmų menėje, kur visi vaišinosi restorano „Medžiotojo užeigos“ virėjų prie dvaro lauke iškeptu šerniuku.

„Džiaugiuosi, kad Raudondvario dvaras tampa vis stipresniu traukos centru. Pernai čia svečiavosi trijų Baltijos valstybių prezidentai, šiemet vėl sulaukėme garbių svečių. Tai ne tik didelė garbė, bet ir patvirtinimas, kad atnaujindami dvarą einame teisingu keliu”, – sakė V.Makūnas.

Radondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė minėjo, kad po trijų Baltijos šalių vadovų vizito pernai rudenį sulaukė padėkos iš Prezidentūros. „Čia vyks ir daugiau renginių, susijusių su Lietuvos pirmininkavimu ES Tarybai”, – sakė S.Navickienė.

Liepos 6 dieną, šeštadienį, dvare vyks Valstybės gimtadienio šventė „Lietuva Raudondvario dvare”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Tačiau Lietuvos įstatymų leidėjams vengriškas pavyzdys yra nereikalingas. Todėl mes patys išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Lietuvos žemės referendumo savanorių grupė didėja, bet nėra pakankamai didelė pradėti parašų rinkimą. Labai trūksta žmonių, kurie galėtų padėti organizuotis ir platinti žinią. Reikalinga suburti bent 3000 žmonių savanorių grupę daugiau nei 300000 parašų surinkimui. **************************************************** Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt **************************************************** Šie metai yra lemtingi Lietuvai. Aktyviai dalyvaukim v i s i. S a v a n o r i ų paieškai liko 58 dienos.

Titulis

Titulis portretas
Kirkilas, kaip visada atsipalaidavęs, tik šortus pamiršo

Luka

Luka portretas
Jo kai šiandien išgirdau kad Lietuva priskirta prie turtingiausių pasaulio šalių...Normalu kad mūsų valdininkai ir politikai nori tūsintis kaip anglijos karalienė. Jau jie gyvena paraleliniam nuo mūsų eilinių pil.pasaulyje. O kadangi dauguma vistik skurdžiokai, vadinasi mūsų "turčiai" nežmoniškai turtingi. 14000 usd asmeniui , lietuviui, ir kiekvienam ir vaikui ir karšinčiui. paskaičiuokit kokį bvp sukuriam, ir kiek algos gaunam...apsiverkti.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių