Ramzio III palikuonis gyvena Kaune?

Kaunietis Gintaras Slavinskas, žinomas grafikas, keramikos medalių kūrėjas ir entomologas, suradęs Lietuvoje 67 naujas kietasparnių vabalų rūšis, be viso to, parengė stulbinamą dydžiu ir faktais savo giminės istoriją ir dabar galėtų patekti ne tik į Lietuvos, bet ir pasaulio Guinesso rekordų knygą.

Ramzio III palikuonis

G.Slavinsko giminės istorija, kruopščiai net dešimt metų rinkta didžiausiose Lietuvos bibliotekose ir virtualioje erdvėje, sutalpinta į 9 m ilgio ir 1,5 m pločio sulankstomą popierinę juostą.

Joje –  į įvairių spalvų stačiakampius įrašytos ne tik giminaičių pavardės ir vardai, gimimo ir mirties datos, bet ir titulai, kita svarbi informacija. Čia pateikiami ir žemėlapiai, herbai, garsiausių protėvių nuotraukos arba jų piešti, tapyti ar kitokiu būdu įamžinti portretai.
„Per dešimtmetį apie pasaulio istoriją sužinojau daugiau nei per visą ankstesnį netrumpą savo gyvenimą. Besibraudamas per šimtmečius ir net tūkstantmečius paskui savo šeimos protėvius iš motinos ir tėvo pusės, aptikau nuostabių dalykų ir kartu  įsitikinau, koks mažas mūsų pasaulis – giminės pėdsakų suradau įvairiausiose pasaulio šalyse. Tų pėdsakų paieškos mane atvedė net į priešistorinius laikus Egipto žemėje, kur 1190 m. pr. Kr. valdė būsimo Egipto valdovo Ramzio III tėvas. Čia yra giliausia mano giminės šaknis, kurią pavyko aptikti. Norite – tikėkite, norite – ne. Aš bet kuriam istorikui ar kitos specialybės tyrinėtojui visą informaciją galiu parodyti ir įrodyti mano pateiktų faktų teisingumą“, – tikino Gintaras.
Neįtikimos giminystės?

Stulbinamo genealoginio medžio kūrėjas, aistringai mylintis savo neįtikimą kūrinį, supažindino su įdomiausiais atradimais, kurie pasitaikė jo ieškojimų kelyje. Grakščia medine lazdele baksnodamas į atskiras išskleisto didžiulio popieriaus lankstinio vietas, priminė žinomus ir pamirštus istorinius įvykius, veikėjų vardus, kurie puikuojasi Gintaro giminės genealogijos medyje.

Sunku patikėti, bet Gintarą tiesioginė giminystės linija sieja ne tik su Ramziu III, bet ir, pavyzdžiui, su Babilonijos valdovo Nabuko mylima žmona, kuriai pastarasis pastatė garsiuosius Babilono sodus. Giminystės ryšiai sieja Gintarą ir su dabartine Anglijos karaliene. Ryškūs giminystės saitai ir su markizu de Sadu, Frančesko Petrarkos Laura, Levu Tolstojumi, garsiąja Romanovų gimine, Marku Antonijumi, Aleksandru Makedoniečiu, Karoliu Didžiuoju ir kitomis pasaulyje žinomomis asmenybėmis bei dinastijomis.

Ragina domėtis

„Suprantu, kad visa informacija, kurią pateikiau, daugumai atrodys nerealiai, tačiau kiekvieną aptiktą faktą aš tikrinau mažiausiai trijuose šaltiniuose, daugybę laiko praleidau seniausiose Lietuvos bibliotekose, lindėjau internete. Kurdamas savo giminės genealoginį medį, sukūriau individualią faktinės medžiagos išdėstymo sistemą – įvairių sąsajų su mūsų gimine artumą pasako spalvotos linijos. Pagrindinė jungiamoji giminės linijos spalva – oranžinė“, – aiškino Gintaras.

Beje, G.Slavinsko močiutė (mamos linija) – grafaitė Kotryna Zubovaitė, o kitos močiutės (tėvo linija) brolis buvo garsusis lietuvių dailininkas Petras Kalpokas. Tad Gintaras savo giminės šaknų pradėjo ieškoti būtent nuo šių garsių giminaičių, kurių kilmės paieškos atvedė net į priešistorinius laikus Egipte.

Šis unikalus savo giminės istorijos tyrinėtojas įsitikinęs, kad kiekvienas, paskyręs dešimtmetį giminės genealogijai, atras neįtikimų sąsajų su kitomis giminėmis ir privers susimąstyti, kas mes esame, iš kur atėjome.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaitokas

Vaitokas portretas
Nu va. Baikim tą Lietuvos valdžių karuselę. Kaip toj Krylovo pasakėčioj, kvartetas niekaip nesusėda ir meliodijos negal išgrot. Tai Grybauskaitė, tai Kubilius, tai Degutienė, ir ... galiausiai ... Venckienė. Išsirinkim sau karalių iš Egipto faraonų giminės.

tikrai

tikrai portretas
Dar gali biski padirbeti ir uzbaigti medi Aduomu

Mąslys

Mąslys portretas
Gintarai, ar su tavim viskas tvarkoje? Pretendentas į Lietuvos veidą? ko gero, kad nėra Lietuvoje kilmingesnio už šį ponulį? Dabar laukim tęsinio: Atšaka - giminystė su Dievu. Gintarui, ar ne pats laikas, kai renkamas Egipto prezidentas, Razmio III palikuoniui kandidatuoti?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių