Ramučiuose iškilo didžiausias Baltijos šalyse mobiliųjų technologijų parkas

  • Teksto dydis:

Šiuolaikiniame 3 819 kv m pastate, Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ), įsikūrė giminingos mobiliųjų technologijų įmonės: aukščiausius serviso standartus atitinkantis Mobiliųjų telefonų techninis centras (MTCC), bendrovės „Mobile Center“ bei „Mikrovisata“.

Ketvirtadienį vykusiose atidarymo iškilmėse vienas kompanijos akcininkų Aivaras Kavaliauskas sakė, kad parke sukurta daugiau kaip 200 darbo vietų. Tuo ypač džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Į Kauno LEZ kasmet ateina naujos investicijos, tenka apgailestauti, kad išnaudota dar tik 15 proc. zonos teritorijos“,- kalbėjo meras. MTCC direktoriui Gintarui Kručkui, „Mobile Center“ direktoriui Simonui Anužiui ir „Mikrovisatos“ vadovui Mindaugui Anilioniui jis įteikė Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklus.

G. Kručkas pasakojo, kad MTTC yra didžiausia mobiliosios įrangos aptarnavimo paslaugų teikėja Baltijos regione. Įmonė paslaugas teikia ne tik Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, bet ir Suomijoje, Italijoje, Olandijoje, Belgijoje. Bendrovė aptarnauja 275 tūkst. mobiliosios įrangos vienetų per metus. „Mūsų įmonėje telefonus kartais taiso net kinai“, - šypsojosi direktorius.

„Mikrovisata“ specializuojasi išmaniųjų technologijų, telekomunikacijų ir apsaugos sistemų srityse. Šiai įmonei priklausantis prekės ženklas „eStar” užsiima prekyba plataus vartojimo elektronikos įrenginiais, tarp kurių - televizoriai, skaitmeniniai TV priedėliai ir planšetiniai kompiuteriai.

„Mobile center” užsiima mobiliųjų įrenginių ir jų priedų didmenine prekyba Baltijos šalyse ir teikia vidaus prekių logistikos ir aptarnavimo paslaugą mažmeniniams prekybos tinklams, mobilaus ryšio operatoriams. Įmonė yra oficialus „Samsung”, LG, „Microsoft”, „Nokia”, „Huawei”, CAT, „Coolpad”, „Posh Mobile”, „Cellular Line”, „Celly” prekės ženklų atstovas.

Šiemet ši įmonių grupė planuoja pasiekti konsoliduotą 90 mln. eurų apyvartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Dabar jau yra 4G GSM staliniai routeriai su be duomenų limitų plano paslauga . Tačiau išmanukuose irgi yra routeriai per kuriuos galima prisijungti prie interneto su savo kėlėnų ar stalo kompu per Wi-Fi, tačiau tokios paslaugos niekas nepateikia , kad jį būtu be duomenų limito ! Tai gal jūs chebrytė ant ciongo ką nors suvirinkite kaip įmontuoti tokią paslaugą per išmanukus, ką :)!?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių