Ramučių bendruomenei pristatytas daugiafunkcio centro projektas

  • Teksto dydis:

Sparčiai augančioje Ramučių gyvenvietėje būtina gerinti švietimo, laisvalaikio ir socialines paslaugas, todėl Kauno rajono savivaldybė parengė daugiafunkcio centro projektą ir pristatė jį bendruomenei.

Susitikime dalyvavo bendrovės „Panprojektas“ architektai, kurie pristatė senojo pastato Ramučių Centrinėje g. 26C pirmojo etapo pertvarkos techninį projektą ir antrojo etapo priešprojektinius siūlymus.

Ramučių kultūros centro direktorė Živilė Jurgaitienė pasakojo, kad pastatas statytas dar 1971 metais ir nuo to laiko nebuvo kapitaliai remontuotas. Jame veikia trys įstaigos: Ramučių kultūros centras, Kauno r. savivaldybės viešosios bibliotekos skyrius ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos pradinių klasių skyrius.

Meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad pavyko rekonstruoti Ramučių Centrinę gatvę, įrengti šaligatvius, apšvietimą, tačiau čia veikiančio kultūros centro ir kitų įstaigų sąlygos yra nepatenkinamos.

„Ramučiai sparčiai auga, be to, žmonės kenčia nepatogumų dėl verslo plėtros, todėl šioje gyvenvietėje ir toliau sieksime gerinti gyvenimo kokybę“, – pabrėžė meras.

Administracijos direktorius Antanas Nesteckis tvirtino, kad jau kitų metų biudžete bus numatyta lėšų pirmojo etapo projektui įgyvendinti.

Pirmas uždavinys – rekonstruoti senąjį pastatą. Architektai suprojektavo antstatą, kuriame turėtų įsikurti keturios pradinės mokyklos klasės ir ikimokyklinė grupė, numatyta patalpa valgyklai.

Bus atnaujinta ir laisvalaikio salė, išlygintos grindys, todėl ji tiks ne tik kultūros renginiams, bet ir repeticijoms, kai kurioms sporto šakoms. Biblioteka padidės nuo 30 iki 100 kv m ir turės atskirą įėjimą.

Visos patalpos bus pritaikytos neįgaliesiems. Lauke bus įrengtos vaikų žaidimų aikšteles, o teritorija – aptverta.

Antrajame etape planuojama pastatyti priestatus, kuriuose įsikurs šešių grupių vaikų darželis, taip pat 700 kv m sporto salė. Lauke ketinama įrengti amfiteatrą renginiams ir bendruomenės šventėms.

Ramučiuose trūksta žaliųjų zonų, todėl atskiru projektu numatyta įrengti parką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sofija

Sofija portretas
Ačiū Kauno rajono savivaldybei. Karmėlavos seniūnijai labai reikia darželio ir pradinės mokyklos, kultūrai irgi reikia atsinaujinti.

!

! portretas
Kęs:)

Antanas

Antanas portretas
Kenčia ne nuo verslo plėtros o nuo smarves ir Kęstučio nuo busimos šiukšlių deginimo stoties
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių