„Rammstein“ gerbėjų Kaune laukia nepamirštamas šou

Vasario 6-ąją Kauno „Žalgirio” arenos sienas sudrebins kultinė vokiečių industrinio metalo grupė „Rammstein“, iškėlusi šį stilių į muzikos olimpo viršūnes.

Į Lietuvą grupė atvyks po koncerto Hanoveryje (Vokietija). Neabejojama, kad „Rammstein” koncertas Kaune taps ne tik geriausiu 2012-ųjų metų renginiu, bet ir visų laikų įspūdingiausiu šou Lietuvoje. Muzikantai ir jų 100 žmonių aptarnaujančio personalo komanda atkeliaus šešiais miegamaisiais autobusais, juos lydės 24 sunkvežimiai su scenos, garso, šviesos ir pirotechnikos įranga.

Pirmą kartą darbas „Žalgirio” arenoje prasidės ne ankstų rytą, kaip įprasta, o naktį – pagal grafiką paruošiamieji darbai prasidės 2 val. nakties. Bus statomos dvi scenos, sujungtos ilgu podiumu, tad koncerto žiūrovai turės galimybę iš arti pamatyti visus „Rammstein” narius. Grupės pateikti reikalavimai renginio organizatoriams taip pat stebina – prašoma parūpinti 130 žmonių vietinio personalo vien tik krovos darbams, o taip pat profesionalių ir patyrusių pagalbininkų virtuvėje. Dar prašoma pateikti 400 rankšluosčių, o arenos užkulisiuose įrengti erdvią valgomojo zoną, kurioje užtektų vietos daugiau kaip 100 žmonių.

1993 m. susikūręs vokiečių šešetukas nuėjo išties ilgą kelią – nuo penkiolikos klausytojų iki šimtatūkstantinių gerbėjų minių, nuo mažyčio klubo Leipcige iki didžiausių arenų visame pasaulyje, nuo keturių pigiausių mikrofonų iki 120 tūkstančių vatų galingumo garso. Dabar „Rammstein” savo diskografijoje turi 24 singlus, 6 studijinius albumus, 23 muzikinius vaizdo klipus ir daugybę apdovanojimų.

Vokietijos metalo dievukai nesiliauja stebinti žiūrovų savo išmone ir beribe fantazija scenoje – štai kiekvieno koncerto metu vokalistas Tillas Lindemannas, atlikdamas dainą „Rammstein”, pasirodo su „geležiniu” apsiaustu, kuris po kelių akimirkų užsiliepsnoja ir dainininkas dega atvira ugnimi. Verti dėmesio ir vokalisto akiniai, kuriuose įmontuoti galingi lazeriai, liepsnojantys mikrofonai, sprogstantys telefonai, didžiuliai liepsnų stulpai bei ugnies lietus. O guminė valtis, kurią irkluodamas kiekvieno koncerto pabaigoje per žiūrovų rankas iriasi grupės klavišininkas, tapo neatsiejamu ir labiausiai gerbėjų mėgstamu šou akcentu.

Pasaulinis „Rammstein“ turas „Made In Germany 1995 - 2011” prasidėjo lapkritį Bratislavoje ir tęsis iki 2012-ųjų gegužės pabaigos. Gastrolių metu muzikantai surengs daugiau kaip 60 koncertų įvairiose Europos šalyse, taip pat JAV ir Kanadoje. Per pasirodymą skamba visi geriausi „Rammstein” hitai, sukurti per netrukus dvidešimtmetį švęsiančio kolektyvo istoriją.


Šiame straipsnyje: Rammsteinmuzikakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių