Rajono vaikų poilsiui – 18 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Vasaros metu Kauno rajono savivaldybės finansuojamose programose numatoma užimti 732 rajono vaikus, iš jų 363 – socialiai remtinų šeimų atstovus.

Yra parengtos 29 vasaros poilsio programos ir organizuojamos įvairių krypčių dieninės ir turistinės stovyklos. Daugiausia stovyklų veiks Garliavoje – šešios ir Kačerginėje – trys.

Aktyvaus poilsio ir sporto stovyklas surengs Kauno rajono sporto mokykla ir Vandžiogalos gimnazija. Vilkijos gimnazijos dienos centre daugiau dėmesio bus skiriama gamtai. Vaikų kūrybingumą planuojama ugdyti Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų mokykloje-darželyje.

Birželio pabaigoje–liepos pradžioje Kačerginės daugiafunkciame centre veiks tarptautinė Lietuvos ir Ukrainos moksleivių stovykla. Įvairių krypčių stovyklos organizuojamos Babtuose, Batniavoje, Čekiškėje, Domeikavoje, Ežerėlyje, Kulautuvoje, Lapėse, Linksmakalnyje, Neveronyse, Panevėžiuke, Piliuonoje, Šlienavoje ir Zapyškyje.

Vaikų vasaros poilsio ir socializacijos programoms Kauno rajone šiemet skirta 35 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų, vasaros poilsiui – 18 tūkst. eurų.

Vasarą tęsis ir visus metus vykdomos programos. Kauno rajone Vaikų jaunimo socializacijos programai finansuoti yra skirta 12 tūkst. Psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos programai – 5 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: Kauno rajonasrajono-naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių