Rajone studijuojančių senjorų padaugėjo trigubai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono trečiojo amžiaus universitetas (TAU) baigė penktuosius mokslo metus. Šioje neformaliojo švietimo institucijoje šiemet studijavo 650 garbaus amžiaus žmonių.

Veikia vienuolikoje seniūnijų

Į iškilmingą mokslo metų pabaigos šventę Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje rinkosi senjorai iš vienuolikos pakaunės seniūnijų, kur veikia Kauno rajono TAU fakultetai, su savo prorektoriais ir rektore, lektoriais ir studijų organizatoriais. Šventėje pasidžiaugta naudinga metų veikla. Universiteto veiklą kuruojančio Kauno rajono švietimo centro direktorė Laimutė Ruzgienė skaičiavo, kad per penkerius veiklos metus studentų skaičius išaugo trigubai: nuo 200 pirmaisiais mokslo metais iki beveik 650 šiemet.

Kviečia tęsti studijas

Studijų programą Kauno rajono TAU šiemet baigė 258 studentai. Paskaitos ir praktiniai užsiėmimai nesikartoja, todėl studijuoti šiame universitete galima visą gyvenimą. Universiteto fakultetai veikia Babtų, Domeikavos, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Vilkijos ir Zapyškio seniūnijose. Kitais mokslo metais, prasidėsiančiais spalį, visi jie tęs veiklą.

"Džiaugiamės, kad tiek daug vyresnių žmonių aktyviai įsitraukė į šia veiklą", – sakė universiteto rektorė Edita Žaromskienė. Ji užsiminė per šventę gavusi 80 metų senjorės raštelį, kuriame moteris klausė, ar dar gali lankyti universiteto paskaitas, ar nėra tam per sena.

"Formaliai trečiasis amžiaus tarpsnis tęsiasi iki 75 metų, vėliau prasideda ketvirtasis. Tačiau mes universitete laukiame visų vyresnio amžiaus žmonių. Baigę dvejų metų studijų programą, senjorai gauna simbolinius diplomus, tačiau norintieji universiteto užsiėmimus gali lankyti ir toliau – mokytis visą gyvenimą. Tuo labiau kad lektoriai dažnai keičiasi: identiški užsiėmimai nevyksta", – sakė neformaliojo švietimo institucijos rektorė.

Formaliai trečiasis amžiaus tarpsnis tęsiasi iki 75 metų, vėliau prasideda ketvirtasis. Tačiau mes universitete laukiame visų vyresnio amžiaus žmonių.

Ieško lektorių savanorių

E.Žaromskienė pastebėjo, kad kiekvienais metais didžiausia problema išlieka lektorių savanorių paieška. Jų ieškant bendradarbiaujama su Lietuvos aukštosiomis ir profesinėmis mokyklomis, Šilalės ir Marijampolės TAU. Labiausiai gelbsti projektinė veikla. Savivaldybei bendradarbiaujant su klinika "Ave Vita", Kauno rajono TAU pakaunės senjorams rengė sveiko ir kokybiško senėjimo skatinimo užsiėmimus, su Lietuvos sporto universitetu – sveikatos stiprinimo per fizinį aktyvumą programas. Daugiausia studentų renkasi Sveikos gyvensenos ir dvasinio tobulėjimo fakultetą, vis populiaresnis tampa ir Bendrakultūrinis fakultetas.

Per penkerius veiklos metu TAU organizavo per 700 renginių: vyko paskaitos, praktiniai užsiėmimai, konkursai, susitikimai su aktoriais, išvykos. Tikimasi, kad ateityje į Kauno rajono TAU veiklą įsitrauks dar daugiau motyvuotų, pasiruošusių nuolat tobulėti pakaunės senjorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit

baikit portretas
kokios ten studijos ,baikit ,ivardyciau kaip kokius seminarus kiekviensm rupima tema ,nejuokaukit "studentai" smagus laiko praleidimas ir tiek

er

er portretas
Visiems tik naudos reikia, tai ką vyresniam amžiui tik mirt belieka. Kai jums tėvai subinęs šluostė nebuvo kada kažko sužinot. Dabar tegu pagyvena dėl saves

Pensininkas

Pensininkas portretas
Jeigu studijuoja uz ,,valdiskus "pinigus,tai svaistymas lesu ir investicija cia dargi nekvepia,nes jie i rinka nepapuls.Jei uz moksla moka patys,tai prasom-studijuokit.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių