Ragina prie A. Ramanausko-Vanago paminklinio akmens įrengti vėliavos stiebą

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Kauno kolegijos direktorių Mindaugą Misiūną bei Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Petrauską dėl Lietuvos valstybės vėliavos stiebo prie Adolfo Ramanausko-Vanago paminklinio akmens Kaune įrengimo.

2012 m. Kauno miesto savivaldybė įrengė ir atidengė paminklinį akmenį Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio gynybos pajėgų vado A. Ramanausko-Vanago ir jo žmonos Birutės Mažeikaitės-Ramanauskienės atminimui Kampo g., kur 1956 m. spalio 12 d. KGB operacijos metu buvo areštuoti.

„Artėjant šimtosioms A. Ramanausko-Vanago gimimo metinėms ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, prašome pritarti ir iki 2017 m. pabaigos šalia jau esamo paminklo Kampo ir Kalniečių g. sankryžoje, sudaryti galimybes įrengti 6 m. stiklo pluošto vėliavos stiebą su nuolat plevėsuojančia Lietuvos valstybės vėliava. Plevėsuojanti vėliava nuolatos primintų apie Lietuvos laisvės kovas ir jų didvyrius“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimvydas

Rimvydas portretas
Konservatoriai ! Nejau Jus esat tokie ubagai kad negalit pastatyti veliavai stiebo ? Geda butu net kazkur ieskoti mokesciu moketoju pinigu. Jei jau taip gerbiat Lietuva , kovotojus uz jos laisve tai is partijos ar savu lesu ir pastatyit. Betgi jus yprate viska daryti svetimom rankom.

***

*** portretas
Vanagaite kalta tuo, kad tieske i veida tiesa! Tiesa tame, kad niekas nenori tirti... lyg nera pinigu. O tirti yra kas: pvz. krepsininkai saude zydus... Jei surado Vokietijoj Lietuvos nepriklausomybes akta.... tai kas iesko, tas randa! Na, o dabar laikas statyti kryzius.

Vytautas

Vytautas  portretas
Gal mūsų nebūtų gyvų, jei jie nebūtų pasirinkę tokio kelio. Nebukit toki trumparegiai. Žmonės laikas susimąstyti, kokia auką jie pasirinko. Vėliava ten turi plevėsuoja, kad primintų kelią į laisvę.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių